Τσουρέκι γεμιστό με μάρσιπαν
- Ζύμη μαγιάς
- 250 γρ αλευρι για τσουρέκια Type 550
- 25 γρ ζαχαρη
- 1 αυγο μέτριο
- 50 γρ Μαλακο βουτυρο
- 125 ml χλιαρό γαλα
- 8 γρ μαγιά η ξηρή
- 1 τσιμπιά αλατι
- Ζύμη Φλώρας
- 100 γρ αλευρι.
- 25 γρ ζαχαρη
- 1 βανιλια
- 1 τσιμπια αλατι
- 50 γρ βουτυρο
- Γλάσο
- 75 γρ. αχνη
- 1 1/2 κ. σ. χυμο λεμονι
- Γέμιση Μάρσιπαν
- 200 γρ μαρσιπαν
- 150 ml γαλα
- 150 γρ. ζαχαρη
- 1 βανιλια
- 250 γρ. αμυγδαλα αλεσμενα
- 1/2 κ γλ. κανέλα
- Βαζουμε ολα τα υλικα για την γέμιση σε κατσαρολάκι και αφηνουμε να φτάσει σε βαθμο βρασμού και ανακατεύουμε. Το παιρνουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
- Φτιάχνουμε την ζυμη μαγιας: Βάζουμε ολα μαζι τα υλικά για την ζύμη μαγιάς στην λεκάνη του μίξερ και κάνουμε μια ζύμη μαλακιά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει .
- Βάζουμε τα υλικά για την ζυμη Φλώρα σε μια λεκάνη και το ζυμώνουμε με τα χέρια . Το κάνουμε ενα μπαλάκι και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο .
- Όταν φουσκώσει η ζύμη της μαγιάς , προσθέτουμε και την ζύμη φλωρας και τα ζυμώνουμε μαζί με τον γάντζο του μιξερ . Αφήνουμε παλι για 30 λεπτα να φουσκώσει .
- Ανοίγουμε ένα φύλλο την ζύμη, βάζουμε επάνω την κρύα γέμιση, να παει παντού ,και το κάνουμε ρολό. Το κόβουμε οριζοντίως με ένα μαχαίρι, το διπλώνουμε σε ένα στριφτό τσουρέκι και το κάνουμε στεφάνι. Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε επάνω το τσουρέκι αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα ανακατεμένα και αφηνουμε σε ζεστο μέρος για 15 λεπτα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 -190 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά
- Ανακατεύουμε την αχνη με τον χυμο και περιχυνουμε το τσουρεκι ! Καβουρντιζουμε αμυγδαλα φίλε και πασπαλιζουμε.
Μπορούμε να βαλουμε και ο,τι άλλη γέμιση θελουμε.