Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκι Πασχαλινό Αρνάκι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Για δωράκι ή για να στολίσετε το τραπέζι σας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 τσουρέκι
  • Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια,
  • 1 μαγιά,
  • 1 κ.σ. ζάχαρη,
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 100ml ζεστό γάλα,
  • 80 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο,
  • 1 κ.γλ. αλάτι.
  • Για τη γέμιση:
  • μερέντα
  • Γλάσο:(προαιρετικά)
  • 1 1/2 με 2 φλ. άχνη,
  • 2-3 κ.σ. γάλα.
  • Η απλά πασπαλίζουμε με καρύδα.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε την μαγιά με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
  2. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, την άχνη και το αυγό, ανακατεύουμε να ενωθούν, προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος και ζυμώνουμε μαλακή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα ή περισσότερο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο, αφού έχουμε αφήσει στην άκρη ζυμαράκι για το κεφάλι και τα ποδαράκια, συνολικά 4 μικρές μπαλίτσες για τα πόδια και μια μεγαλύτερη για το κεφάλι, (δείτε αναλυτικά την μεγάλη φωτό).
  5. Αλείφουμε με αρκετή ποσότητα μερέντας, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, κόβουμε σε φέτες 3 εκ.
  6. Ξεκινάμε με το κεφαλάκι του αρνιού,τακτοποιούμε τις φέτες να δώσουμε το σχήμα στο αρνάκι μας ,τέλος κολλάμε με λίγο νεράκι τα ποδαράκια του.
  7. Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε λίγο να σχηματιστούν τα δάχτυλα και στο κεφαλάκι του για να σχηματίσουμε το στόμα.
  8. Βάζουμε 1 σταγόνα σοκολάτας ή μια ξανθιά σταφίδα για μάτι.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ακόμη.
  9. Ψήνουμε στους 180ο για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο μας. Χτυπάμε άχνη και γάλα, περιχύνουμε το χλιαρό τσουρέκι ή πασπαλίζουμε με καρύδα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή