Τσουρέκια λουλουδένια
- 250 γρ. χλιαρό γάλα ,
- 3 κ. σ. ζάχαρη ,
- 25 γρ. φρέσκια Μαγια
- 1αυγο ,
- 50γρ λιωμένο βούτυρο ,
- 500 γρ. αλεύρι ,
- 1 κ. γλ. Αλατι
- Ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα.
- Ζημώνουμε και αφήνουμε μεχρι η ζυμη να φουσκώσει αρκετή ώρα.
- Μετά ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια . Παίρνουμε 3 κομμάτια στο καθενα βάζουμε ηλιέλαιο και ζαχαρη και το στρίβουμε κάνοντας ρολό ,κόβουμε στη μεση και γινεται σαν τριαντάφυλλο,
- Το τοποθετουμε στο ταψί μέγεθος 28 – 30 μαζί και με τα υπόλοιπα ίδια τριαντάφυλλα, μεχρι να γεμίσει το ταψάκι μας.
- Αφηνουμε να ανέβει πάλι για 20' πριν μπει στο φούρνο. Βάζουμε σ ενα μπολ 30 μλ γάλα +1 κ, γλ. ζάχαρη και αλείφουμε απο πανω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδίσει.
- Μόλις ειναι έτοιμο ψημένο και το έχουμε βγάλει από το φούρνο, αλείφουμε απο πανω 3 κ. σ. ζάχαρη άχνη , με 3 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο και λιγο νερό για να γυαλίσουν.