Τσουρέκια με παπαρουνόσπορο
Φτιάχνουμε τη ζύμη
- 50γρ χλιαρό νερό
- 25γρ Μαγια φρέσκια
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 200 γρ. κεφιρ
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγα
- βανίλια και
- 600 γρ αλεύρι
- 75 γρ βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
- 200 γρ γάλα
- 80 γρ ζάχαρη
- 100γρ παπαρουνόσπορο
- 3 κ. σ. σιμιγδάλι
Για το άλειμμα
- 100γρ κρέμα γάλακτος
- 3 κ σ ζάχαρη
- Για τη ζύμη: Αριχκά ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά και αφήνουμε για 15-20' να ανέβουν. Σε αλλο μπόλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά, εκτός του βουτύρου και κάνουμε ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο από 3-8 ωρες. Μετα το 8ωρο η ζύμη μας έχει φουσκώσει πολύ.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση: Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο και βράζουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Αφηνουμε και κρυώσει λιγο
- Παίρνουμε τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο 36 Χ 72 και στρώσουμε στη μισή ζύμη τη γέμισή μας. Το διπλώνουμε στα δυο και κόβουμε λωρίδες. Στη συνέχεια στρίβουμε όπως δείχνουν οι φωτό. Βάζουμε τα τσουρέκια μας στο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
- Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με το μείγμα κρέμας και ζάχαρης που τα έχουμε ανακατέψει καλά και βάζουμε απο πανω.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα τσουρέκια μας.