Τυροκουλούρα
- 300 γραμμάρια αλεύρι,
- 6 κουταλιές της σούπας χλιαρό γάλα,
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά,
- 1 κ.γ.αλάτι,
- 1 κουταλιά σούπ. ζάχαρη,
- 2 κουτ.σούπας λυωμένο φρέσκο βούτυρο,
- 1 αυγό για μέσα και 1 για άλλειμα.
- 1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη
- 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη και 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη.
- 1/2 κουτ.του γλυκού πάπρικα.
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι.
- Λίγο πιπέρι.
- Στο χλιαρό γάλα δυαλύουμε την μαγιά με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε σε ζεστό μέρος 10 -15 λεπτά να φουσκώσει.
- Στο υπόλοιπο αλεύρι βάζουμε το αλάτι, τη ζάχαρη,το βούτυρο ,το αυγό και το μείγμα της φουσκωμένης μαγιάς.Ζυμώνουμε τα υλικά για να γίνει μια ελαστική ζύμη.Την βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια,και την ζυμώνουμε άλλα 10 λεπτά.
- Την βάζουμε σε λαδωμένη λεκανίτσα την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 70 λεπτά η ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Βγάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμο φύλλο 30 επι 40 εκατοστά.Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα τυριά ,την πάπρικα την ρίγανη το πιπέρι το σουσάμι,και αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο φύλλο και τυλίγουμε ρολό από την μακριά πλευρά.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό κάθετα στη μέση και τυλίγουμε τα κορδόνια σαν πλεξίδα.Ενώνουμε τις δύο άκρες σχηματίζοντας έτσι στεφάνι.
- Το μεταφέρουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί .Το αλείφουμε με το αυγό το χτυπημένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά και στις αντιστάσεις άλλα 25 περίπου.
Αλείφουμε και τα τυριά που θα φαίνονται για να μην μας καούν. Βρήκα την συνταγή στο ίντερνετ σε 2-3 σαίτ.
Ωραία υλικά!!Μπράβοο!!!!