Τυροπιτάκια αφράτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 3 ποτήρια αλεύρι σκληρό.
- 2 ποτήρια αλεύρι Λήμνος για ζύμωμα.
- 1 σφηνάκι τσικουδιά η τσίπουρο.
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι.
- 1 &1/2ποτήρι χλιαρό νερό.
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
- 1κούπα βούτυρο φυτίνη με ελαιόλαδο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου.
- 200γρ τυρί φέτα.
- 100 γρ ανθότυρο.
- 1 αυγό.
- Πιπέρι.
- Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο, η άνηθο.
Οδηγίες
- Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε το λάδι.
- Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι στις παλάμες μας, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, την τσικουδιά, τον χυμό λεμονιού, και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε καλά και κάνουμε μια ζύμη μέτρια που να μην κολλάει στα χέρια.Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μια ώρα, να περιμένει.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το κάνουμε 8 μπαλάκια. Ανοίγουμε φυλλαράκια στο μέγεθος πιάτου του καφέ. Κάνουμε 2 σειρές με 8 μπαλάκια η κάθε μία. Τα στοιβάζουμε το ένα επάνω στο άλλο με μπόλικο βούτυρο ενδιάμεσα, και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Λιώνουμε τα τυριά με το πιρούνι, και προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο,το πιπέρι,και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Ανοίγουμε τα 8 φυλλαράκια σε ένα μεγάλο φύλλο, και με ένα πιατάκι του καφέ,κόβουμε κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 8 φυλλαράκια.
- Βάζουμε λίγο από το μείγμα τυριού με ένα κουταλάκι, σε κάθε ένα φυλλαράκι, τα διπλώνουμε, τα κάνουμε μισοφέγγαρα, τα πατάμε με το πιρούνι και τα κλείνουμε .
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, να κάψει, και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα τυροπιτάκια να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Σχόλια
Πολύ λαχταριστά και τόσο αγαπημένα!
Πολύ όμορφα τυροπιτάκια Τζένη!!Μπράβο!!