Τυροπιτάκια κουρού
- Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1,5 ποτήρι κεφαλοτύρι πικάντικο ή παρμεζάνα
- 1 βιτάμ χρυσό (250 γρ. νομίζω) λιωμένο
- 1 αυγό , λίγο λάδι
- Μισό κιλό φέτα
Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 – 2 κ/κια μπέικιν πάουντερ
- 1 γιαούρτι
- 1 ποτήρι λάδι ή σπορέλαιο
- 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι
- 1 βιτάμ χρυσό λιωμένο
Για τη γέμιση
- 1 κιλό φέτα
- 3 αυγά
- μοσχοκάρυδο ή κόλιανδρο τριμ.
- Πιπέρι
Τυροπιτάκια κουρού με κεφαλοτύρι
- Ζυμώνω όλα τα υλικά εκτός φέτας και αυγού.
- Φτιάχνω φυλλαράκια μαλακά με το χέρι.
- Τα γεμίζω με τριμμένη φέτα και διπλώνω.
- Αφού αλείψω με χτυπημένο και αραιωμένο αυγό, στο φούρνο στους 200 ο βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
- Φρoντίζω η ζύμη να γίνει μαλακιά.
Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι
- Ζυμώνω όλα τα υλικά για το φύλλο, ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη
- .Δεν ρίχνουμε όλο το αλεύρι από την αρχή.
- Ανοίγουμε με το χέρι λίγη λίγη ζύμη σε μπαλάκι και ανοίγουμε φυλλαράκι.
- Το πατάμε και το γεμίζουμε με τα ανακατεμένα υλικά της γέμισης.
- Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και αραιωμένο.
- Σε λαδωμένο ταψί ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.




