Τυροπιτάκια μπουκιάς
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 – 1,5 κεσεδάκι φέτα τριμμένη
- 1 κεσεδάκι παρμεζάνα
- 1 κεσεδάκι λάδι
- 2 αυγά
- Μισό κ.γλ. αλάτι
- Σουσάμι
- Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το γιαούρτι 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για λίγο ακόμα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, τα τυριά και ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, όχι όλο αρχικά. Ζυμώνω για λίγο το μείγμα με το χέρι, ώστε το μείγμα να μην είναι πολύ σφικτό και να πλάθεται όμορφα. Αν χρειάζεται , προσθέτετε κι άλλο αλεύρι. Εμένα δεν το πήρε όλο το αλεύρι και περίσσεψε από το μισόκιλο.
- Αφήνω το ζυμάρι για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο .
- Χωρίζω το ζυμάρι σε 4 μέρη και το κάθε ένα μερος το κάνω ένα μπαστούνι αρκετά μακρύ, ώστε να μπορώ να το χωρισω σε περίπου 10 κομμάτια. Τα αλείφω με μείγμα κρόκου αυγού και χυμού πορτοκαλιού. Μπορώ να ραντίσω με σουσάμι, τυρί τριμμένο ή σκέτα.
- Βάζω λαδόκολλα στο ταψί (γίνονται 2 ταψιά του φούρνου) και τοποθετώ τα τυροζυμαράκια μου που ψήνω για περίπου 20 με 25 λεπτά να ροδίσουν σε αντιστάσεις.
- Μπορούμε να ψήσουμε τα 2 ταψιά στον αέρα στους 160ο στον ίδιο περίπου χρόνο, μόνο που στο ενδιάμεσο του χρόνου αλλάζουμε τη θέση των ταψιών, μέχρι να ροδίσουν.
Το γιαούρτι με όσα λιπαρά θέλετε.
Το κεσεδάκι είναι μεζούρα για τα υπόλοιπα υλικά.
Τυρί κίτρινο βάλτε όποιο θέλετε αλμυρό νάναι π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι….
Θα δοκιμαστούν σύντομα!