Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τυροπιτάκια μπουκιάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τυροπιτάκια ή τυροζυμαράκια τα λέω και είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα.

Συστατικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 – 1,5 κεσεδάκι  φέτα τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι  παρμεζάνα
  • 1 κεσεδάκι λάδι
  • 2 αυγά
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • Σουσάμι
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το γιαούρτι 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για λίγο ακόμα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, τα τυριά και ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, όχι όλο αρχικά. Ζυμώνω για λίγο το μείγμα με το χέρι, ώστε το μείγμα να μην είναι πολύ σφικτό και να πλάθεται όμορφα. Αν χρειάζεται , προσθέτετε κι άλλο αλεύρι. Εμένα δεν το πήρε όλο το αλεύρι και περίσσεψε από το μισόκιλο.
  3. Αφήνω το ζυμάρι για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο .
  4. Χωρίζω το ζυμάρι σε 4 μέρη και το κάθε ένα μερος το κάνω ένα μπαστούνι αρκετά μακρύ, ώστε να μπορώ να το χωρισω σε  περίπου 10 κομμάτια. Τα αλείφω  με μείγμα κρόκου αυγού και χυμού πορτοκαλιού. Μπορώ να ραντίσω με σουσάμι, τυρί τριμμένο ή σκέτα.
  5. Βάζω λαδόκολλα στο ταψί (γίνονται 2 ταψιά του φούρνου) και τοποθετώ τα τυροζυμαράκια μου που ψήνω για περίπου 20 με 25 λεπτά να ροδίσουν σε αντιστάσεις.
  6. Μπορούμε να ψήσουμε τα 2 ταψιά στον αέρα στους 160ο στον ίδιο περίπου χρόνο, μόνο που στο ενδιάμεσο του χρόνου αλλάζουμε τη θέση των ταψιών, μέχρι να ροδίσουν.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γιαούρτι  με όσα λιπαρά θέλετε.
Το κεσεδάκι είναι μεζούρα για τα υπόλοιπα υλικά.
Τυρί κίτρινο βάλτε όποιο θέλετε αλμυρό νάναι π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι….

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα τα τυροπιτάκια σου Ηλιάννα!!
Θα δοκιμαστούν σύντομα!
Μεταφορά στην κορυφή