Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τυροπιτάκια μπουκιάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τυροπιτάκια ή τυροζυμαράκια τα λέω και είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα.

Συστατικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 – 1,5 κεσεδάκι  φέτα τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι  παρμεζάνα
  • 1 κεσεδάκι λάδι
  • 2 αυγά
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • Σουσάμι
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το γιαούρτι 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για λίγο ακόμα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, τα τυριά και ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, όχι όλο αρχικά. Ζυμώνω για λίγο το μείγμα με το χέρι, ώστε το μείγμα να μην είναι πολύ σφικτό και να πλάθεται όμορφα. Αν χρειάζεται , προσθέτετε κι άλλο αλεύρι. Εμένα δεν το πήρε όλο το αλεύρι και περίσσεψε από το μισόκιλο.
  3. Αφήνω το ζυμάρι για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο .
  4. Χωρίζω το ζυμάρι σε 4 μέρη και το κάθε ένα μερος το κάνω ένα μπαστούνι αρκετά μακρύ, ώστε να μπορώ να το χωρισω σε  περίπου 10 κομμάτια. Τα αλείφω  με μείγμα κρόκου αυγού και χυμού πορτοκαλιού. Μπορώ να ραντίσω με σουσάμι, τυρί τριμμένο ή σκέτα.
  5. Βάζω λαδόκολλα στο ταψί (γίνονται 2 ταψιά του φούρνου) και τοποθετώ τα τυροζυμαράκια μου που ψήνω για περίπου 20 με 25 λεπτά να ροδίσουν σε αντιστάσεις.
  6. Μπορούμε να ψήσουμε τα 2 ταψιά στον αέρα στους 160ο στον ίδιο περίπου χρόνο, μόνο που στο ενδιάμεσο του χρόνου αλλάζουμε τη θέση των ταψιών, μέχρι να ροδίσουν.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γιαούρτι  με όσα λιπαρά θέλετε.
Το κεσεδάκι είναι μεζούρα για τα υπόλοιπα υλικά.
Τυρί κίτρινο βάλτε όποιο θέλετε αλμυρό νάναι π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι….

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα τα τυροπιτάκια σου Ηλιάννα!!
Θα δοκιμαστούν σύντομα!
Μεταφορά στην κορυφή