Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1377-cover_.jpg
Κοραλλάκι Ογκρατέν



Τυρόψωμο με Κρεμμύδι

recipe image
Προστέθηκε απόΠολυάνθη, Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά που γίνεται πολύ εύκολα και είναι τραγανό και πεντανόστιμο !

Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. γεμάτες βιτάμ
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
  • 1 φλ. τσαγιού γεμάτο τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 1 ποτήρι νερό και λίγο ακόμη
  • Λίγο γάλα για το άλειμμα
Οδηγίες

  1. Λιώνουμε τη μια κ.σ. βιτάμ σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι και το υπόλοιπο βούτυρο, το μυρωδικό και τα 2/3 του τυριού.
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό τόσο έως να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  5. Λαδώνουμε μια λαμαρίνα, βάζουμε πάνω την ζύμη, το πλάθουμε καρβέλι (16-18 εκ. διάμετρο).
  6. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη ανά ένα εκατοστό με βαθιές χαρακιές.
  7. Το αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 40' να ροδίσει
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου

Καλή Επιτυχία !

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εύκολο και νόστιμο μου φαίνεται. Θα το φτιάξω αύριο κιόλας!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο!!!
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εύκολο, γρήγορο και διαφορετικό ψωμάκι. Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία.
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολλυ καλλη συνταγη!!!μπραβο Πολλυ μου

δωκιμασες αντι για νερο να βαλης μπυρα;για δωκιμασε και θα δης
την εχω δωκιμαση !!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Mara που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία από την Hlianna που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010
Μια καλή συνταγή και εύκολη. Την επόμενη φορά θα βάλω το κρεμμύδι σε κύβους σοταρισμένο και θα προσθέσω στη ζύμη ή λίγο αλάτι ακόμα ή περισσότερο τυρί. Επίσης θα ακολουθήσω την υπόδειξη της Βιανκα για μπύρα στη θέση του νερού, για να το κάνει πιο αφράτο.
Σχόλιο από Πολυάνθη , Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010
Οσο είναι το νερό θα είναι και η μπύρα??
Θέλει περισσότερη ωρα στο ψήσιμο απ'οτι λλέει η συνταγή!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010
Θα μπει ακριβώς το ίδιο, όσο νερό τόσο μπύρα. Ήταν αρκετά συμπαγές, η μπύρα θα το αφρατέψει. Πιστεύω επίσης ότι θέλει προς το τέλος χαμηλότερη θερμοκρασία και να αυξήσουμε το χρόνο ψησίματος.
Σχόλιο από annakats , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο ψωμάκι. Την πρώτη φορά που το έκανα πέτυχε. Σήμερα πρόσθεσα ελιές σε φετάκια(μια κούπα περίπου)και δεν φούσκωσε πολύ. Ήταν λασπωτό παρόλο που το έψησα για μια ώρα και με ένα ποτήρι μπύρα. Ήταν όμως πεντανόστιμο.
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το ζηλεψα πολυ αυτο το ψωμακι,θελω να το φτιαξω,μαλλον ειναι νοστιμοτατο!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011
Τελικα το εφτιαξα αυτο το πολυ νοστιμο ψωμακι,ακουσα τις συμβουλες των κοριτσιων και αντι νερου εβαλα μπυρα,επισης για αρωματικο προσθεσα γλυκανισο,το κρεμμυδι σε κυβους σοταρισμενο,εγινε πραγματικα υπεροχο!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011
Η φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή
Μεταφορά στην κορυφή