Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μυρωδάτος σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Συστατικά
  • 1 κούπα λάδι.
  •  1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό .
  •  1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  •  2&1/2 κούπες ζάχαρη.
  •  1/2 κούπας μέλι.
  • 5 κούπες νερό.
  •  1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση.
  • 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές και μαύρες ,μαζί.
  • 1 ξύλο κανέλας.
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο.
  •  Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,το μέλι,το ξύλο κανέλας,τα γαρίφαλα,το χυμό πορτοκάλι,το ξύσμα,να βράσουν 5 λεπτά .Αφήνουμε το σιρόπι να περιμένει. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα καρφάκια γαρίφαλου.
  2.  Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά,και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε και προσέχουμε να μη μας καεί,γιατί καίγεται εύκολα.
  3. Αφού καβουρδιστεί και πάρει το χρώμα της κανέλας, προσθέτουμε και το σιρόπι προσεχτικά γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε.. Ανακατεύουμε,με μια ξύλινη κουτάλα επάνω σε μέτρια  φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Αποσύρουμε τον χαλβά από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα,με μια πετσέτα για 10 λεπτά .
  5. Τον βάζουμε σε φόρμα, τον γυρίζουμε σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Giannis , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Nice
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011
αθάνατος ελληνικος χαλβας παρέα με το καφεδάκι μας!!Μπραβο Τζένη!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
κλασικη συνταγη με αριστο αποτελεσμα!
Μεταφορά στην κορυφή