Χιονάτη
Κάνω το Παντεσπάνι
- 6 ασπράδια σε μαρέγκα
- 6 κρόκους
- 180 γρ. ζάχαρη
- 2 κ,γ. βανίλια
- 180 γρ. αλεύρι
- 2 κ,γ. μπέικιν
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Κάνω την κρέμα με:
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
2 βανίλιες
-
Κεράσια κομπόστα καλά στραγγισμένα
Παντεσπάνι
- Σε μια φόρμα 26αρα με στεφάνι βάζουμε στον πάτο της ένα λαδόχαρτο. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια και το αλάτι να αφρατέψουν και προσθέτουμε και το ξύσμα λεμόνι
- Ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε και την μαρέγκα Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα
- Βάζουμε το μίγμα μέσα στην φόρμα, ψήνουμε για 30 λεπτά και κάνουμε και το τεστ με το ξυλάκι
- Όταν ψηθεί βγάζουμε το στεφάνι και την αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα με λίγη ζάχαρη πασπαλισμένη.
- Τραβάμε από την ψημένη βάση το λαδόχαρτο αφήνουμε να κρυώσει τελείως και
- μετά το κόβουμε σε τρεις ή τέσσερις πάτους.
Κρέμα
-
Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος.
-
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σιγά- σιγά, προσθέτοντας και τη βανίλια
-
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
-
Βάζουμε μία βάση σε μια πιατέλα, στρώνουμε μια στρώση κρέμας, βάζουμε λίγα κεράσια άδω κι εκεί
-
Συνεχίζουμε και με την δεύτερη βάση πάλι με τον ίδιο τρόπο
-
Τελειώνουμε με την τέταρτη βάση και με κρέμα
-
Πάνω βάζω κουβερτούρα τριμμένη και αν θέλουμε αμυγδαλόψιχα τριμμένη.
-
Ή το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 60 λεπτά.




