Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2820-mpampasroymi.jpg
Μπαμπάς με ρούμι



Χοιρινό με παραπούλες

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αν έχετε κρέας χοιρινό , αγοράστε και παραπούλες και κάνετε αυτή τη συνταγή. Δεν θα μετανιώσετε! Είναι ένα ωραίο παραδοσιακό φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 &1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα καλύτερα, η ψαρονέφρι.
  • 1 κιλό παραπούλες ( θα τα βρείτε στις λαϊκές αγορές ) πλυμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 κούπα λάδι.
  • Πιπέρι.Αλάτι.
  • 1-2 λεμόνια .
  • 1 κουταλιά κορν φλαουρ.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε το αλατίζουμε ,και το σοτάρουμε καλά σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι, να βγάλει το άρωμα του .Προσθέτουμε και το κρεμμύδι ενώ εξακολουθούμε να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστεί το κρέας, και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου.
  4. Μόλις το κρέας μαλακώσει χωρίς να βράσει εντελώς ,προσθέτουμε τις παραπούλες και λίγο νερό αν χρειαστεί.
  5. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει βράσει καλά το κρέας, χωρίς να παραβράσουν τα χόρτα και έχει μείνει με ελάχιστη σάλτσα.
  6. Διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.
  7. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και είναι έτοιμο.
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
νοστιμοτατο θα ειναι,αυτα τα λαχανικα ειναι παρεξηγημενα,κακως δεν τα χρησημοποιουμε πιο τακτικα.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011
Τζενη μου τι λαχανικο ειναι το παραπούλες;δεν τις ξερω!!!!
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011
Και εγώ ήθελα να ρωτήσω,μήπως υπάρχει και άλλη ονομασία,ή αν μπορώ να βάλω άλλα χορταρικά;;Πάντως φαίνεται νόστιμο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011
Κορίτσια αυτά τα χόρτα υπάρχουν στις λαϊκές αγορές κυρίως, λέγονται παραπούλεςη παραπούλια. Αν δεν βρείτε αυτά ζητείστε λαχανίδες η μαπολάχανα,Είναι σχεδόν τα ίδια.Το συγκεκριμένο φαγητό ,το μαγειρεύουν πολύ στα διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο.Πολλοί τα κάνουν βραστά σαλάτα, αλλά μαγειρευτά είναι πολύ πιο νόστιμα. Αν τα βρείτε, φτιάξτε τα ,με κρεας η χωρίς!Θα σας αρέσουν!!
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011
Ακόμα και μετά από 5 φορές...δεν κατάλαβα ποιά είναι αυτά τα χόρτα!!!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011
Λοιπόν ΝΑΝΑ μου,φαντάσου πολυ μικρά λαχανάκια,σε πιο σκούρο χρώμα απο αυτό του λάχανου, αλλα με την ίδια γεύση.Αυτά είναι, τα παραπούλια.Τώρα αν δεν τα βρείς στην αγορά, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με χόρτα, που κάνουμε πίτα.Μια χαρά θα σου γίνει το φαγάκι σου και με αυτά!Πιστεύω να έλυσα τις απορίες σου!
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011
Θα την βρώ την άκρη....και τις παραπούλες!!Σε ευχαριστώ!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011
σας ευχαριστω πολυ !!και εγω θα ψαξω να τα βρω !!ναι Νανα μου;;;;;;
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο φαγητό Τζένη!!Εφτιαχνε και η μητέρα μου τα χόρτα αυτά με το χοιρινό!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011
Έκανα Τζένη μου το φαγάκι σου ,πρόσθεσα μια κουταλιά πελτέ και το έσβυσα με 1/2 ποτήρι κρασί! πολύ νόστιμο ! μπράβο Τζένη!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011
Πολύ καλή και αυτή η εκδοχή, Ειρήνη.Θα τα φτιάξω και εγώ γιατί μου αρέσουν έτσι! Μαρέσουν οι πινελιές σου!!
Σχόλιο από gaknis , Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011
λοιπόν κοριτσια μου αυτό το λαχανικό είναι ξαδερφάκι του άσπρου λάχανου και εδω στον Βόλο τα λεμε λαχανίδες έτσι τα ονομάζουν όλοι και οι παραγωγοί και οι πωλητές.Ετσι να τα ζητήσετε λαχανίδεςαλλα βρε Τζενάκι μου δεν γίνεται λίγο βαρυ αυτο το φαγάκι?
παντως πρεπει να ειναι νοστιμο μπράβο σου
Μεταφορά στην κορυφή