Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2820-mpampasroymi.jpg
Μπαμπάς με ρούμι



Χορτόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Συνδυασμός από διάφορα μυρωδάτα χόρτα, δίνουν  σαυτήν την πίτα μια γεύση μοναδική!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •  1/2 κιλό σπανάκι.
  •  1/2 κιλό διάφορα χόρτα,( μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες, λάπατα, αγριόπρασα, αγριοσέλινο,
  •  σέσκουλα, ζοχούς,η και τρυφερά φύλλα απο παντζάρια. Πάρτε ότι χόρτα για πίτα βρείτε στην λαϊκή, γιατί αυτά τα χόρτα τα βρίσκουμε κυρίως ,στις λαϊκές αγορές.
  •  Μάραθο.
  •  Άνηθο.
  •  1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.
  •  1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο.
  •  300 γρ. Φέτα.
  •  2 αυγά.
  •  1/2 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά γλυκό, η 2 κουταλιές ρύζι γλασσέ.
  •  1 φλυτζάνι καφέ λάδι.
  •  Πιπέρι.
  •  Αλάτι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε , στραγγίζουμε, και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, και τα μυρωδικά. Τρίβουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι,και το αφήνουμε να βγάλει τα νερά του.
  2.  Βάζουμε όλα τα χόρτα , τα κρεμμύδια και το στημένο σπανάκι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τ αυγά ελαφρά χτυπημένα, την φέτα τριμμένη με το χέρι, το λαδάκι, λίγο πιπέρι και αλάτι, αν η φέτα δεν είναι αλμυρή.   Ανακατεύουμε το μείγμα των χόρτων με τα χέρια μας πολύ καλά .
  3. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε ένα φύλλο χειροποίητης σφολιάτας για πίτες, ,και στρώνουμε τα χόρτα. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο , το οποίο και βουτυρώνουμε.
  4. Χαράσσουμε ελαφρά, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα, ίσως και παραπάνω. Η πίτα πρέπει να ροδοκοκκινίσει, και να ψηθεί καλά, για να παραμείνει τραγανή και να μην πανιάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουμε σπιτικά φύλλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα φύλλα εμπορίου. Για να μην έχουν τα έτοιμα φύλλα την αίσθηση του χαρτιού, που συνήθως έχουν, χτυπάμε 1 αυγό με 3/4 κούπας γάλα,2 κουταλιές λάδι και 1-2 κουταλιές αλεύρι. Κάνουμε ένα μείγμα, και με αυτό, αλείφουμε το τελευταίο φύλλο. Έτσι η πίτα μας όταν ψηθεί παίρνει ωραία όψη.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011
Μυρωδάτη πίτα Τζένη,πραγματικά με τόσο ωραία χορταρικά!!Μπράβο!!
Σχόλιο από SORINA , Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πω πω πω τζενη μου ...τι ομορφη πιτα;;λαχτεριστη λαχταριστη...και ομορφα κομενη...δωστε μου συνταγες για πιτες ειναι το καλυτερο μου
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία πίτα και τόσο αρωματική!!!
Μεταφορά στην κορυφή