Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χοσάφ (ι)

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το χοσάφι είναι παραδοσιακή μικρασιάτικη κομπόστα που γίνεται συνήθως με αποξηραμένα φρούτα και  κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.  Εδώ εγώ την κάνω γλυκό, βράζοντας περισσότερο το σιρόπι.

Συστατικά
  • 1 κούπα ανανά αποξηραμένο
  • 1 κούπα σύκα       "
  • 1 κούπα δαμάσκηνα  "
  • 1 κούπα βερίκοκα   "
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα άψητα αμύγδαλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 7 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες

 

  1. Κόβω όλα τα ξερά φρούτα σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα να μουλιάσουν σε νερό.
  2. Το νερό να είναι ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνεια  των ξηρών καρπών.
  3. Τα αφήνω για ένα βράδυ και την επομένη ρίχνω 2 φλιτζάνια ζάχαρη, τα αμύγδαλα  και τον γλυκάνισο και βράζω έως ότου δέσει το σιρόπι.
  4. Το σβήνω απ την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Σερβίρω με παγωτό ή γιαούρτι..
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το θέλετε κομπόστα, βράστε το λιγότερο για να μη δέσει το σιρόπι.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ! Τα Αρώματά του και τη Γλύκα του Χοσάφ να έχεις πάντα Hlianna!!!
Σχόλιο από golfo , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
παρα πολυ ωραια ιδεα!
εγω τρωω συχνα βιολογικα αποξηραμενα φρουτα,αλλα επειδη δεν θελω να βαλω καθολου ζαχαρη αν τα βρασω ετσι λετε να γινουν καλα?
και κατι αλλο /αν τα βρασω καλα πιστευω επειδη ειναι γλυκα απο μονα τους δε μπορω να τα κανω λιγο μαρμελαδα?
ευχαριστω
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010
Τώρα είδα την ερώτησή σου, Γκόλφω. Άφησέ τα να μουσκέψουν το βράδυ και ψήσε τα λίγο την επομένη και θα έχεις μια ελαφριά κομπόστα, τουλάχιστον κάνε μια δοκιμη σε μια μικρή ποσότητα. Για μαρμελάδα βράσε τα όπως λέω και πολτοποίησέ τα, δοκίμασε αν σε ικονοποιεί η γεύση και πρόσθεσε ή όχι ζάχαρη κατα τη διάρκεια του βρασμού.
Μεταφορά στην κορυφή