Χοσάφ (ι)

Το χοσάφι είναι παραδοσιακή μικρασιάτικη κομπόστα που γίνεται συνήθως με αποξηραμένα φρούτα και κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας. Εδώ εγώ την κάνω γλυκό, βράζοντας περισσότερο το σιρόπι.
-
1 κούπα ανανά αποξηραμένο
-
1 κούπα σύκα "
-
1 κούπα δαμάσκηνα "
-
1 κούπα βερίκοκα "
-
1 κούπα σταφίδες
-
1 κούπα άψητα αμύγδαλα
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
7 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισο
-
Κόβω όλα τα ξερά φρούτα σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα να μουλιάσουν σε νερό.
-
Το νερό να είναι ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνεια των ξηρών καρπών.
-
Τα αφήνω για ένα βράδυ και την επομένη ρίχνω 2 φλιτζάνια ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τον γλυκάνισο και βράζω έως ότου δέσει το σιρόπι.
-
Το σβήνω απ την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
-
Σερβίρω με παγωτό ή γιαούρτι..
Αν το θέλετε κομπόστα, βράστε το λιγότερο για να μη δέσει το σιρόπι.
εγω τρωω συχνα βιολογικα αποξηραμενα φρουτα,αλλα επειδη δεν θελω να βαλω καθολου ζαχαρη αν τα βρασω ετσι λετε να γινουν καλα?
και κατι αλλο /αν τα βρασω καλα πιστευω επειδη ειναι γλυκα απο μονα τους δε μπορω να τα κανω λιγο μαρμελαδα?
ευχαριστω