Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2041-mpiskotoglyko11.jpg
Μπισκοτογλυκό



Χοσάφ (ι)

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το χοσάφι είναι παραδοσιακή μικρασιάτικη κομπόστα που γίνεται συνήθως με αποξηραμένα φρούτα και  κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.  Εδώ εγώ την κάνω γλυκό, βράζοντας περισσότερο το σιρόπι.

Συστατικά
  • 1 κούπα ανανά αποξηραμένο
  • 1 κούπα σύκα       "
  • 1 κούπα δαμάσκηνα  "
  • 1 κούπα βερίκοκα   "
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα άψητα αμύγδαλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 7 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες

 

  1. Κόβω όλα τα ξερά φρούτα σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα να μουλιάσουν σε νερό.
  2. Το νερό να είναι ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνεια  των ξηρών καρπών.
  3. Τα αφήνω για ένα βράδυ και την επομένη ρίχνω 2 φλιτζάνια ζάχαρη, τα αμύγδαλα  και τον γλυκάνισο και βράζω έως ότου δέσει το σιρόπι.
  4. Το σβήνω απ την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Σερβίρω με παγωτό ή γιαούρτι..
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το θέλετε κομπόστα, βράστε το λιγότερο για να μη δέσει το σιρόπι.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ! Τα Αρώματά του και τη Γλύκα του Χοσάφ να έχεις πάντα Hlianna!!!
Σχόλιο από golfo , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
παρα πολυ ωραια ιδεα!
εγω τρωω συχνα βιολογικα αποξηραμενα φρουτα,αλλα επειδη δεν θελω να βαλω καθολου ζαχαρη αν τα βρασω ετσι λετε να γινουν καλα?
και κατι αλλο /αν τα βρασω καλα πιστευω επειδη ειναι γλυκα απο μονα τους δε μπορω να τα κανω λιγο μαρμελαδα?
ευχαριστω
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010
Τώρα είδα την ερώτησή σου, Γκόλφω. Άφησέ τα να μουσκέψουν το βράδυ και ψήσε τα λίγο την επομένη και θα έχεις μια ελαφριά κομπόστα, τουλάχιστον κάνε μια δοκιμη σε μια μικρή ποσότητα. Για μαρμελάδα βράσε τα όπως λέω και πολτοποίησέ τα, δοκίμασε αν σε ικονοποιεί η γεύση και πρόσθεσε ή όχι ζάχαρη κατα τη διάρκεια του βρασμού.
Μεταφορά στην κορυφή