Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Ζελέ με ανανά και βερίκοκα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 09 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα δροσερό και νόστιμο ζελέ για το καλοκαίρι μας και όχι μόνο!

Συστατικά
  • 1 κουτί κονσέρβα ανανά.
  • 1 κουτί ζελέ βερίκοκου,(αυτό με τα δύο σακουλάκια)
  • 5-6 βερίκοκα ώριμα αλλά γερά.
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε μερικά κομμάτια ανανά μεγαλούτσικα και τα τοποθετούμε σε φόρμα συμμετρικά. Τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε ,όπως και τα βερίκοκα.
  2. Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια νερό από το ζωμό της κομπόστας προσθέτουμε και την ζάχαρη και το ζελέ. Το δίνουμε μιά -δυό βράσεις και το κατεβάζουμε από την φωτιά , Προσθέτουμε άλλα 2 φλιτζάνια ζουμί ,συμπληρώνουμε με νερό,και το βάζουμε στο ζελέ,
  3. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο στην φόρμα ,για να σταθεροποιηθούν τα κομμάτια του φρούτου.Το βάζουμε να παγώσει ,στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο ζελέ με τα κομμάτια των φρούτων.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και να παγώσει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε το βυθίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2012
Για φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να βυθιστεί σε ζεστό νερό ,φέρνουμε τούμπα την πιατέλα και ξεκολλει αμέσως και χωρίς !
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο ζελέ με αγαπημένα φρούτα!!Μπράβο Ειρήνη!!
Μεταφορά στην κορυφή