Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4392-krouasannei.jpg
Κρουασάν αφρός



Αλμυρά κεκάκια με ελιές και τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κεκάκια ή ελιοπιτάκια,  με μοσχοβολιά Ελλάδας,  με ελιές και χαλούμι σκέτα ή με πάστα πικάντικη στο άλειμμα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
20 περίπου κομμάτια
  • 3   κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • Μισό ή ένα κ.γλ. αλάτι, ανάλογα πόσο αλμυρές είναι οι ελιές σας
  • 1 ½  κούπα  ελιές  ψιλοκομμένες μαύρες ή πράσινες, έβαλα Καλαμών
  • 1 ½  κούπα  χαλούμι τριμμένο
  • ½ κούπα  φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. δυόσμο ξερό τριμμένο
  • 3  φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
  • 1  γιαούρτι στραγγισμένο
  • 3   αυγά
  • 1   φλιτζανάκι καφέ  ελαιόλαδο
  • 2   κούπες πορτοκαλάδα με ανθρακικό

Αλμυρό γλάσο

  • 1 συσκευασία 200 γρ. τυρί σπρεντ 5% λιπαρά
  • 1 -2 κ.σ. πάστα ελιάς ανάλογα τα γουστα σας
  • Διακόσμηση με φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές, τριμ . χαλούμι

 

 

Οδηγίες
  1. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και την πορτοκαλάδα. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ελιές, το χαλούμι, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι  με το αλάτι και το μπέικιν σιγά σιγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνεις ένας πηκτός χυλός.
  3. Λαδώνουμε τη μαφινιέρα μας και προσθέτουμε το μείγμα σε κάθε θήκη κατά τα 2/3
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180ο βαθμούς για 25 με 30 λεπτά και δοκιμάζετε με την οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο, αν βγει υγρή , τότε αφήστε άλλα 5 περίπου λεπτά και δοκιμάζετε πάλι.
  5. Το ψήνετε σε προθερμαινόμενο φούρνο (180°Κ) για 40 περίπου λεπτά.
  6. Τα βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 με 10 λεπτά μέσα στα ταψάκια και μετά τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Για το «γλάσο» - άλειμμα  ανακατεύουμε το σπρέντ με την πάστα ελιάς στην αναλογία που επιθυμούμε, το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο  και  αλείφουμε τα κρύα πια κεκάκια μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τις ελιές τις αλευρώνουμε με 1 με 2 κ.σ. αλεύρι από το σύνολο του αλευριού, πριν τις ρίξουμε μέσα στον κάδο.
  • Οι κούπες είναι δοσομετρικές ή κούπες του τσαγιού.
  • Μπορεί το κέικ  να γίνει και χωρίς μίξερ.
  • Μπορεί να γίνει σε φόρμα με τρύπα ή ταψάκι  26αρι.
  • Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερη ένταση, τότε προσθέτουμε και μ ισή κούπα φέτα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και 3-4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
  • Μπορούμε μαζί με το τυρί σπρεντ να προσθέσουμε αντί για πάστα ελιάς, πάστα λιαστής ντομάτας .
  • Βασική συνταγή από Χρ. Χριστοδούλου.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα,αφράτα κεκάκια,με ωραίες γεύσεις...θα δοκιμαστούν σύντομα!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια τα μαφινς σου!!πικαντικα!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμα τα κεκάκια Ηλιάννα!!
Εγώ έβαλα το μείγμα σε φόρμα που την πασπάλισα με τριμμένο τυρί πριν ρίξω το μείγμα,και το γλάσο υπέροχο!
Μεταφορά στην κορυφή