Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βoston chocolate cream poke cake

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Ένα κέικ ξεχωριστό που μπορούμε να το γεμίσουμε με ο,τι κρέμα θέλουμε μέχρι και με μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 6 αυγα
  • 250 γρ.φρ.βουτυρο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 φλ.τσαγιου φρ.γαλα
  • 1 κουβερτουρα
  • 3 κ.σ κακαο 70 %
  • 1 βανιλια
  • 1 σφινακι grand marnier
  • 3 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 1 σφινακι χυμο λεμονι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme patisserie:

  • 1.200 γαλα φρεσκο
  • 6 κ.σ γεματες καστερ παουντερ
  • ξύσμα απο ενα λεμονι
  • 1 κοφτη κ.σ φρ.βουτυρο
  • 1 κροκκο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme chantilly:

  • 1 φυτικη κρεμα γαλακτος 500γρ.
  • 1 ζαχαρουχο
Οδηγίες
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ: χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο με την ζαχαρη, προσθετουμε ενα ενα τα αυγα, προσθετουμε το γαλα μεσα στο οποιο λειωσαμε την κουβερτουρα και εχουμε κρυωσει για να μην μας καθισει το βουτυρο.
  2. Κατοπιν ριχνουμε το λικερ μας, το λεμονι ,το ξύσμα, την βανιλια, το κακαο ανακατεμενο με το αλευρι.
  3. Ψηνουμε 45 λεπτα σε 180 βαθμους (αναλογα βεβαια με τον φουρνο σας ψηνετε το κεϊκ σας)
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ crem patisserie: στο 1/3 απο το κρυο γαλα διαλυουμε την καστερ παουντερ και τον κροκκο, βραζουμε το υπολοιπο γαλα μαζι με την ζαχαρη για να μην κολλαει. ριχνουμε λιγο και σιγα σιγα μεσα στο μιγμα της καστερ και του αυγου για να μην σβολιασει.
  5. Κατοπιν ριχνουμε αυτο το μιγμα στο γαλα που βραζει και δενουμε την κρεμα, στο τελος ριχνουμε το ξύσμα και το βουτυρο.
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ: χτυπαμε καλα την κρεμα γαλακτος με το ζαχαρουχο και βαζουμε στο ψυγειο να πηξει.
  7. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: αφου ψηθει το κεϊκ με το στομιο ενος μικρου ποτηριου κανουμε ανοιγματα στο κεϊκ μας (το υλικο που βγαζουμε το τριβουμε και το ριχνουμε επανω απο την βραστη κρεμα), εαν δεν θελουμε τοσο μεγαλα ανοιγματα τρυπαμε με την αναποδη ενος μολυβιου αλλα σε πιο κοντινα διαστηματα.
  8. Ριχνουμε κουταλια κουταλια την ζεστη κρεμα και γεμιζουμε τα ανοιγματα μας,την κρεμα που περισσσεψε την στρωνουμε επανω, κατοπιν απλωνουμε το τριμμενο κεϊκ μας.
  9. Παταμε ελαφρα και στρωνουμε την κρυα σαντιγι μας, γαρνιρουμε με ο,τι μας αρεσει.
  10. Εαν θελουμε κανουμε λευκο κεϊκ με λευκη σοκολατα μεσα και κανουμε σοκολατενια κρεμα γεμισης και γαρνιτουρα σαντιγι λευκη η σοκολατενια
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή