Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

632-peponi1.jpg
Προσούτο με πεπόνι



Βoston chocolate cream poke cake

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Ένα κέικ ξεχωριστό που μπορούμε να το γεμίσουμε με ο,τι κρέμα θέλουμε μέχρι και με μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 6 αυγα
  • 250 γρ.φρ.βουτυρο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 φλ.τσαγιου φρ.γαλα
  • 1 κουβερτουρα
  • 3 κ.σ κακαο 70 %
  • 1 βανιλια
  • 1 σφινακι grand marnier
  • 3 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 1 σφινακι χυμο λεμονι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme patisserie:

  • 1.200 γαλα φρεσκο
  • 6 κ.σ γεματες καστερ παουντερ
  • ξύσμα απο ενα λεμονι
  • 1 κοφτη κ.σ φρ.βουτυρο
  • 1 κροκκο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme chantilly:

  • 1 φυτικη κρεμα γαλακτος 500γρ.
  • 1 ζαχαρουχο
Οδηγίες
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ: χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο με την ζαχαρη, προσθετουμε ενα ενα τα αυγα, προσθετουμε το γαλα μεσα στο οποιο λειωσαμε την κουβερτουρα και εχουμε κρυωσει για να μην μας καθισει το βουτυρο.
  2. Κατοπιν ριχνουμε το λικερ μας, το λεμονι ,το ξύσμα, την βανιλια, το κακαο ανακατεμενο με το αλευρι.
  3. Ψηνουμε 45 λεπτα σε 180 βαθμους (αναλογα βεβαια με τον φουρνο σας ψηνετε το κεϊκ σας)
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ crem patisserie: στο 1/3 απο το κρυο γαλα διαλυουμε την καστερ παουντερ και τον κροκκο, βραζουμε το υπολοιπο γαλα μαζι με την ζαχαρη για να μην κολλαει. ριχνουμε λιγο και σιγα σιγα μεσα στο μιγμα της καστερ και του αυγου για να μην σβολιασει.
  5. Κατοπιν ριχνουμε αυτο το μιγμα στο γαλα που βραζει και δενουμε την κρεμα, στο τελος ριχνουμε το ξύσμα και το βουτυρο.
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ: χτυπαμε καλα την κρεμα γαλακτος με το ζαχαρουχο και βαζουμε στο ψυγειο να πηξει.
  7. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: αφου ψηθει το κεϊκ με το στομιο ενος μικρου ποτηριου κανουμε ανοιγματα στο κεϊκ μας (το υλικο που βγαζουμε το τριβουμε και το ριχνουμε επανω απο την βραστη κρεμα), εαν δεν θελουμε τοσο μεγαλα ανοιγματα τρυπαμε με την αναποδη ενος μολυβιου αλλα σε πιο κοντινα διαστηματα.
  8. Ριχνουμε κουταλια κουταλια την ζεστη κρεμα και γεμιζουμε τα ανοιγματα μας,την κρεμα που περισσσεψε την στρωνουμε επανω, κατοπιν απλωνουμε το τριμμενο κεϊκ μας.
  9. Παταμε ελαφρα και στρωνουμε την κρυα σαντιγι μας, γαρνιρουμε με ο,τι μας αρεσει.
  10. Εαν θελουμε κανουμε λευκο κεϊκ με λευκη σοκολατα μεσα και κανουμε σοκολατενια κρεμα γεμισης και γαρνιτουρα σαντιγι λευκη η σοκολατενια
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή