Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

35-arakas1.jpg
Αρακάς με λεμόνι



Βoston chocolate cream poke cake

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Ένα κέικ ξεχωριστό που μπορούμε να το γεμίσουμε με ο,τι κρέμα θέλουμε μέχρι και με μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 6 αυγα
  • 250 γρ.φρ.βουτυρο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 φλ.τσαγιου φρ.γαλα
  • 1 κουβερτουρα
  • 3 κ.σ κακαο 70 %
  • 1 βανιλια
  • 1 σφινακι grand marnier
  • 3 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 1 σφινακι χυμο λεμονι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme patisserie:

  • 1.200 γαλα φρεσκο
  • 6 κ.σ γεματες καστερ παουντερ
  • ξύσμα απο ενα λεμονι
  • 1 κοφτη κ.σ φρ.βουτυρο
  • 1 κροκκο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme chantilly:

  • 1 φυτικη κρεμα γαλακτος 500γρ.
  • 1 ζαχαρουχο
Οδηγίες
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ: χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο με την ζαχαρη, προσθετουμε ενα ενα τα αυγα, προσθετουμε το γαλα μεσα στο οποιο λειωσαμε την κουβερτουρα και εχουμε κρυωσει για να μην μας καθισει το βουτυρο.
  2. Κατοπιν ριχνουμε το λικερ μας, το λεμονι ,το ξύσμα, την βανιλια, το κακαο ανακατεμενο με το αλευρι.
  3. Ψηνουμε 45 λεπτα σε 180 βαθμους (αναλογα βεβαια με τον φουρνο σας ψηνετε το κεϊκ σας)
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ crem patisserie: στο 1/3 απο το κρυο γαλα διαλυουμε την καστερ παουντερ και τον κροκκο, βραζουμε το υπολοιπο γαλα μαζι με την ζαχαρη για να μην κολλαει. ριχνουμε λιγο και σιγα σιγα μεσα στο μιγμα της καστερ και του αυγου για να μην σβολιασει.
  5. Κατοπιν ριχνουμε αυτο το μιγμα στο γαλα που βραζει και δενουμε την κρεμα, στο τελος ριχνουμε το ξύσμα και το βουτυρο.
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ: χτυπαμε καλα την κρεμα γαλακτος με το ζαχαρουχο και βαζουμε στο ψυγειο να πηξει.
  7. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: αφου ψηθει το κεϊκ με το στομιο ενος μικρου ποτηριου κανουμε ανοιγματα στο κεϊκ μας (το υλικο που βγαζουμε το τριβουμε και το ριχνουμε επανω απο την βραστη κρεμα), εαν δεν θελουμε τοσο μεγαλα ανοιγματα τρυπαμε με την αναποδη ενος μολυβιου αλλα σε πιο κοντινα διαστηματα.
  8. Ριχνουμε κουταλια κουταλια την ζεστη κρεμα και γεμιζουμε τα ανοιγματα μας,την κρεμα που περισσσεψε την στρωνουμε επανω, κατοπιν απλωνουμε το τριμμενο κεϊκ μας.
  9. Παταμε ελαφρα και στρωνουμε την κρυα σαντιγι μας, γαρνιρουμε με ο,τι μας αρεσει.
  10. Εαν θελουμε κανουμε λευκο κεϊκ με λευκη σοκολατα μεσα και κανουμε σοκολατενια κρεμα γεμισης και γαρνιτουρα σαντιγι λευκη η σοκολατενια
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή