Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

759-kalamarakia.jpg
Καλαμάρια γεμιστά



Άνοιγμα φύλλου γρήγορα και έξυπνα

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014
none
Περιγραφή

Έξυπνος τρόπος έτσι ώστε να ανοίγουμε ένα μόνο φύλλο και να φτιάχνουμε μια ολόκληρη πίτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 λαμαρίνα της κουζίνας
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 φλ. του καφε ελαιόλαδο η βούτυρο
  • λίγο ξύδι
  • αλάτι
  • νισεστέ για το άνοιγμα
  • λαδι για το ταψι και για ενδιαμεσα στα φυλλα, αφου βεβαια τα ανοιξουμε, προσοχη οταν τα ανοιγουμε δεν βαζουμε καθολου λαδι
Οδηγίες
  1. Κανουμε μια λακκουβα στο αλευρι μας και ριχνουμε σιγα σιγα τα υγρα μας υλικα, ζυμωνουμε καλα και αφηνουμε 60 λεπτα να ξεκουραστει το ζυμαρι μας.
  2. Βαζουμε μπολικο νισεστε στο ξυλο μας και ανοιγουμε τα 6 μπαλακια σε μικρα φυλλα, βαζουμε αναμεσα μπολικο νισεστε και αρχιζουμε και ανοιγουμε το φυλλο μας, προσεχουμε τις ακρες να μην κολλησουν και βαζουμε νισεστε.
  3. Εχουμε ετοιμο το ταψακι μας λαδωμενο και αρχιζουμε να ξεκολλαμε τα φυλλα μας ενα ενα και να τα στρωνουμε στο ταψι μας αφου τα λαδωνουμε ή τα βουτυρωνουμε ενδιαμεσα
  4. Το φυλλο πρεπει να ειναι μεγαλυτερο απο το ταψι μας, ετσι ωστε οταν το στρωνουμε μεσα να κανει πλισε
  5. Γεμιση βαζουμε ο,τι θελουμε

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την λαμαρινα της κουζινας

Εαν δεν εχετε νισεστε βαλτε κορν φλαουρ,ποτε ομως αλευρι

Η έξυπνη τυρόπιτα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή