Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Kansas Metropolis Chiefs at Contemporary Orleans
David77 8.1.2021 6:33
Is it year for the Patriots toward get started
David77 8.1.2021 6:32
Charvarius Ward guarantees his self-proclaimed
David77 8.1.2021 6:31
Charvarius Ward ensures his self-proclaimed lumpis
David77 8.1.2021 6:27
Knee-Jerk Reactions: Colts employ huge minute 50 %
David77 8.1.2021 6:27
Cowboys vs. 49ers ultimate problems short article
David77 8.1.2021 6:25
Bengals waive Takk McKinley and minimize Ohea
David77 8.1.2021 6:24
Panthers vs Lions: 4 issues with Delight of Detroi
David77 8.1.2021 6:24
Countless numbers demonstrate up for AFC East winn
David77 8.1.2021 6:22
Broncos announce 7 days 11 will be remaining house
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:46
Falcoholinks: All the Falcons information oneself
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Jaguars husband or wife with Duval County Manager
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Silver Minings: Postgame response just after Raide
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:43
2020 Houston Texans Activity Working day Reside: T
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:42
The Steelerschecklist of harm grows likely into 7
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:41
Seahawks GM John Schneider incorporates performed
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:40
Pod-TST: Recuperating against Rams reduction towar
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:38
Panthers 23 Falcons 16: 8 winners versus Carolina
Jeremiah 3.12.2020 9:22
Bengals cornerback Adam Jones pleads guilty to
Jeremiah 3.12.2020 9:21
Teams without a bye have a tough road to the Super
Jeremiah 3.12.2020 9:20
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1906-mageirikesdiadromes.jpg
Πανεύκολη τουρτίτσα



Ξιφίας στο φούρνο με σάλτσα λεμονιού

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γρήγορο κι ελαφρύ πιάτο, γεμάτο όμως από άρωμα και γεύση!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 φέτες ξιφία
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι κόκκους πιπεριού
  • 1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κύβους ελαιόλαδο  

Σάλτσα  

  • Χυμός ½ λεμονιού μεγάλου ή 1 μικρού
  • 2 κ. σ. νερό
  • 2 κοφτά κ.γ. αλεύρι
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις φέτες του ξιφία και τις βάζουμε σε μεγάλο ταψί. Τις περιχύνουμε με το λάδι κι από τις δύο πλευρές.  Το ίδιο κάνουμε και με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τους κόκκους πιπεριού (εγώ είχα πράσινους) και πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα άνηθου και κρεμμυδιών.
  2. Γυρίζουμε τις φέτες κι από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα άνηθου και κρεμμυδιών. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν οι φέτες για 2 ώρες.
  3.  Μετά την 1η ώρα γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά κι αφήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  4.  Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τη ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C - 200 C για  20-30 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το ζουμί με τα μυρωδικά από το ταψί και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Στο multi χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το νερό και το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
  6. Σερβίρουμε τις φέτες ξιφία και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μαρινάρουμε τον ξιφία για να παραμείνει τρυφερός και να μη στεγνώσει.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα κι αν θέλουμε συνοδεύουμε με βραστές πατάτες.

Παρόμοια συνταγή: Ο ξιφίας του καλοκαιριού και της δίαιτας

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αχ τι ωραιο νοστιμο φαγητο!!γεματο γευση!!
μπραβο Μαργκο μου!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Έχεις απόλυτο δίκιο για το μαρινάρισμα. Ο ξιφίας είναι άπαχο ψάρι και θέλει την υγρασία του και τη γεύση του.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
η σαλτσα του ωραια δεμενη,μπραβο Μαργκο πεντανιστιμο ειναι και το ζηλεψα!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Μάρεσε αυτή η συνταγή ! πολύ καλή μου φαίνεται!θα την δοκιμάσω! και οι φωτογραφίες τέλειες,δεν υπάρχει καμιά απορία,μπράβο!
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
λοιπον κορίτσια το δοκίμασα αυτο το πιάτο σήμερα κιόλας καλα έγινε το κάτι άλλο,το ψάρι κρατά όλη την τρυφεράδα του και τα μυρωδικά βγάζουν ένα πολύ λεπτό άρωμα.εγώ έβαλα και λίγο φινόκιο.Μπράβο Μαργκό μου!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία συνταγή για φιλέτο ψαριού!!Μπράβο Μάργκο:))
Μεταφορά στην κορυφή