Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια δίχως ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2011
none
Περιγραφή

Μια ωραία βελουτέ σούπα με γιουβαρλάκια δίχως ρύζι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 μερίδες
  •  1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 1/2 κιλό κιμά.
  • 1 αυγό χτυπημένο.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού.
  • 4-5 μικρές φρυγανιές τριμμένες.
  •  Αλάτι και πιπέρι.
  •  Αλεύρι.
  • 3 κουταλιές φυτίνη.,
  • Μια σελινόριζα και μερικά κοτσάνια από σέλινο ψιλοκομμένα.
  • Ένα κύβο κνόρ βοδινό.
  • 2 κουταλιές σούπας φυτίνη.
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι.
  • 2 κροκάδια αυγών.
  • λεμόνι.
  • Μαϊντανό.
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την μία κουταλιά βούτυρο να μαραθεί. Ανακατεύουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι με τον κιμά το ξύσμα λεμονιού τις φρυγανιές, αλάτι και πιπέρι και το ένα αυγό.
  2. Πλάθουμε γιουβαρλάκια τα τυλίγουμε με αλεύρι και τα σοτάρουμε ελαφρά στις τρείς κουταλιές φυτίνη.
  3. Βράζουμε την σελινόριζα μαζί με τα κλαδάκια της ψιλοκομμένα και τον κύβο κνόρ σε 7 φλιτζάνια νερό. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στο ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν 1/2 ώρα.Τα βγάζουμε από το ζωμό και τα τοποθετούμε σε σουπιέρα,
  4. Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα τις 2 κουταλιές φυτίνη και ρίχνουμε το αλεύρι,.Όταν το μείγμα ξανθύνει το ρίχνουμε στο ζωμό από τα γιουβαρλάκια και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε τα κροκάδια χτυπημένα με το χυμό του λεμονιού.
  5. Ρίχνουμε την σάλτα αυτή πάνω στα γιουβαρλάκια και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή