Καβουροσαλάτα
- 1 συσκευασία σουρίμι καβουριού ή 1 κονσέρβα καβούρι στραγγισμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή μισό κρεμμύδι ξερό ψιλ/μένο
- Μερικά αγγουράκια τουρσί ψιλ/μένο
- Λίγο άνηθο ψιλ/μένο ή μαϊντανό
- 1-2 κ.σ. λεμόνι
- 1 κούπα μαγιονέζα
- Πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη
- Λίγο λάδι και λίγο ξύδι μπαλσάμικο
- Αρχικά φτιάχνεις τη μαγιονέζα.
- Ξεπαγώνεις τη συσκευασία από το σουρίμι και το κόβεις κομματάκια.
- Βάζεις σε μπολ το σουρίμι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το τουρσί, το χυμό λεμονιού και τη μαγιονέζα και τα ανακατεύεις καλά.
- Πλένεις και στραγγίζεις τα πράσινα λαχανικά που μπορεί να είναι μαρούλι, σαλάτα, ρόκα κ.ά. τα χοντροκόβεις και ραντίζεις με λίγο λάδι και ξύδι μπαλσάμικο. Τα ανακατεύεις καλά και τα βάζεις σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Επάνω από τα λαχανικά βάζεις την καβουροσαλάτα και σερβίρεις.
- Μια άλλη εκδοχή είναι να το σερβίρεις σαν ντιπ. Βάζεις σε μπολ μόνο την καβουροσαλάτα και σερβίρεις με φρυγανίτσες ή κριτσίνια ή λαχανικά.
Για ήπια γεύση, βάζεις το συνδυασμό άνηθο+ φρέσκο κρεμμυδάκι. Για πιο πικάντικη γεύση βάζεις ξερό κρεμμύδι και μαϊντανό!
Η πιο οικονομική εκδοχή είναι το σουρίμι. Ακριβότερη με κονσέρβα ή καβούρι κατεψυγμένο και ζεματισμένο.