Καραμελίτσες για τον κρυωμένο λαιμό μας
- 1 φλ.τσ.ζαχαρη μαυρη η κρυσταλιζε ασπρη,
- 1/2 φλ.τσ.μελι,
- 1 1/2 φλ.τσ.αφεψημα απο βοτανα,
- 2-3 σταγονες λαδι μεντας,
- σταγονες λεμονι,
- μερικες σταγονες απο παντζαρι εαν θελετε βαζετε και χρωμα ζαχαροπλαστικης,εγω εβαλα παντζαρι
- και αχνη για το πασπαλισμα.
- Κανουμε ενα αφεψημα με βοτανα της αρεσκειας μας,πιπεροριζα,θυμαρι,γλυκανισο,μεντα κ.α.,το σουρωνουμε.
- Ριχνουμε το μελι, τη ζαχαρη, το λεμονι και βραζουμε μεχρι να γινει καραμελα.
- Προς το τελος ριχνουμε εαν θελουμε και το χρωμα,δοκιμαζουμε εαν εγιναν ριχνοντας σταγονες πανω σε πιατο,εαν ξεκολλαει ευκολα ειναι ετοιμες,τυλιγουμε στην αχνη ζαχαρη.
- ΠΡΟΣΟΧΗ στον βρασμο μη σας καψουν τα φλικ φλακ της καραμελας,ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ