Καυτερά τουρσάκια στα βάζα
- πιπεριες καυτερες
- πιπεριες γλυκιες
- μελιτζανες
- σελινο στον πατο του βαζου
- σκορδο 2 σκελιδες για καθε βαζο
- λαδι να σκεπαζει την τουρσι, λιγο σε καθε βαζακι
- ξυδι 1/2 ποτηρι σε καθε 1 λιτρο νερου
- αλατι 2 κουτ.σουπας σε καθε λιτρο νερου
- ζαχαρη 2 κουτ.της σουπας σε καθε λιτρο νερου
- νερο αναλογα με το ποσα υλικα εχουμε
- καλα αποστειρωμενα βαζα
- Γεμιζουμε την χυτρα μας με το νερο, το ξυδι, τη ζαχαρη και το αλατι και βραζουμε το μειγμα.
- Ετοιμαζουμε τα λαχανικα μας και τα κοβουμε κομματια(οσο χοντρα θελει η καθε μια σας),τα ριχνουμε στο νερο που κοχλαζει και τα ζεματαμε για 2 λεπτα, τα βγαζουμε με τρυπητή κουταλα.
- Σε καθε βαζο στον πατο βαζουμε το ψιλοκομμενο σελινο και τα σκορδα μας(ωμα), γεμιζουμε τα βαζα μας με τα λαχανικα.
- Ξαναβραζουμε το μειγμα του νερου για να ειναι πολυ ζεστό και γεμιζουμε τα βαζα μας, ριχνουμε λιγο λαδι απο επανω και κλεινουμε καλα τα βαζα, τα γυρναμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν.
- Μεσα στα βαζα μπορειτε να βαλετε και φασολακια και λαχανο και καροτα και ο,τι αλλο λαχανικο θελετε, ετσι εχουμε την δικη μας τουρσι, οποτε θελουμε να συνοδευσουμε τα λαδερα μας πιατα του χειμωνα και οχι μονο.
- Εαν σε καποια δεν αρεσουν τα καυτερα, δεν τα βαζει.