Κοφτό μακαρονάκι με κιμά, τυριά και πουρέ
- ενα σακκουλακι κοφτο μακαρονακι 500 γρ.
- 500 γρ.κιμα,
- 3 φλιτζανες πουρε σπιτικο,
- 1 κρεμμυδι,
- 1 1/2 φλυτζ.τσαγιου τυρια διαφορα,
- 1 αυγο,
- βουτυρο η λαδι,
- αλατι,πιπερι,
- κολιαντρο τριμμενο
- Βραζουμε και στραγγιζουμε τα μακαρονια.
- Ετοιμαζουμε τον κιμα στο τηγανι, τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι σε λιγο λαδι και σπαμε μεσα τον κιμα μας.
- Σε μια σουφλιερα η βαθυ ταψι ανακατευουμε τα μακαρονια με τον κιμα, την μια φλυτζανα πουρε, τα τυρια, το αυγο, το αλατι, το πιπερι, το κολιαντρο, λιγο βουτυρο και σκεπαζουμε με τον υπολοιπο πουρε.
- Εαν θελουμε ριχνουμε επανω τριμμενο κεφαλοτυρι, ψηνουμε 30 λεπτα σε 180 βαθμους αερα, στο ενδιαμεσο σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο.
Η σουφλιερα δεν τα παιρνει ολα τα μακαρονια, σε ταψι βαθυ μπορουμε να τα βαλουμε ολα, αφηνουμε λιγα και τα κανουμε μακαρονοσαλατα.
Εαν θελουμε βαζουμε μεσα και μια κρεμα γαλακτος