Κόκκινα φασόλια γιαχνί
- 1/2 κιλό φασόλια κόκκινα.
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 2 ντομάτες κόκκινες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες.
- 2 σκελίδες σκόρδο.
- 2 φύλλα δάφνης.
- Αλάτι.Πιπέρι.
- 4-5 φέτες μπέικον.
- 1 φλιτζάνι λάδι.
- Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε άφθονο νερό για να φουσκώσουν.
- Την επομένη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό γιατί θέλουν αρκετό βράσιμο.
- Μόλις πάρουν την πρώτη βράση ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. Μετά από λίγο προσθέτουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά περίπου 2 ώρες.
- Προς το τέλος βάζουμε το μπέικον λωρίδες κομμένο σε μικρό τηγανάκι να σοταριστεί με λίγο λάδι για λίγα λεπτά και το προσθέτουμε στα φασόλια χωρίς το λάδι του!
Αν αφαιρέσουμε το μπέικον έχουμε μια Σαρακοστιανή συνταγή!
Παρόμοια συνταγή: Φασόλια χάντρες