Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1377-cover_.jpg
Κοραλλάκι Ογκρατέν



Κομπόστα αχλάδια

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Κυριακή, 31 Αύγουστος 2014
none
Περιγραφή

Με αυτόν τον τροπο αξιοποιουμε τα δικα μας φρουτα και παντα εχουμε κατι νοστιμο και δροσιστικο στο ψυγειο μας.

Συστατικά
  • Αχλαδια οχι πολυ ωριμα
  • ζαχαρη, μια κουταλια της σουπας (βεβαια εαν την θελετε πιο γλυκια βελτε 2, διοτι το αχλαδι ειναι αγλυκο φρουτο) για καθε βαζακι
  • νερο για γεμισμα των βαζων
Οδηγίες
  1. Αποστειρωνουμε πολυ καλα τα βαζα μας. Καθαριζουμε καλα (και μεσα τα χοντρα και τα κουκουτσια) και κοβουμε τ αχλαδακια μας,
  2. Βαζουμε στον πατο του βαζου τη ζαχαρη, γεμιζουμε καλα μεχρι επανω φρουτα, γεμιζουμε με νερο και κλεινουμε καλα το καπακι (παντα καινουρια καπακια)
  3. Τοποθετουμε μεσα στην χυτρα στον πατο μια πετσετα και ενα ενα τα βαζα(οσα παιρνει η χυτρα σας) και ενδιαμεσα πετσετουλες να μην ακουμπαει το ενα στο αλλο και στον βρασμο σπασουν.
  4. Καλυπτουμε με νερο και τα βραζουμε για 25 λεπτα (οχι κλειστη η χυτρα,απλως θα την δουλεψουμε με το καπακι επανω σαν κατσαρολα), βγαζουμε προσεκτικα και τα γυρναμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν, κατ αυτο τον τροπο μπορουμε να κομποστοποιησουμε ο,τι φρουτο θελουμε.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή