Κοτοσαλάτα της γιορτής
- 2 κούπες κοτόπουλο ψημένο και ψιλ/νο
- Μισή κούπα φρ. Κρεμμυδάκι σε λεπτά φετάκια
- Λίγο μαϊντανό
- Λίγο λάδι και ξύδι
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- Μισή κούπα καλαμπόκι βρασμένο
- 3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλ/νο
- Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη ή πιπεριά φλωρίνης από βάζο
- 2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- Μισή κούπα γιαούρτι στραγγισμένο
- 1 κούπα μαγιονέζα σπιτική εύκολη
- Αλάτι, πιπέρι
- Κάπαρη (προαιρ.)
- Σε μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το καρότο, τα κρεμμύδια, τα αγγουράκια, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε λίγο λάδι , ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι.
- Φτιάχνουμε τη μαγιονέζα μας ή την έτοιμη και την προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το γιαούρτι. Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε γιαούρτι και να μπει μόνο μαγιονέζα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για κάποια ώρα στο ψυγείο μας να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε σε ωραία πιατέλα και αν θέλουμε βάζουμε επιπλέον μαγιονέζα για να στρώσουμε την επιφάνεια.
Το αλατοπίπερο το ρυθμίζετε εσείς, λίγο στην αρχή και στο τέλος συμπληρώνετε.
Τις ποσότητες ρυθμίστε τις εσείς ανάλογα τα γούστα σας, αυξομειώνοντας τα υλικά.
Το κοτόπουλο μπορεί να είναι ψητό ή βραστό.