Λουκούμια Κομοτηνής
- 75 γρ.νισεστε η κορν φλαουρ
- 350γρ.νερο
- 470γρ.ζαχαρη
- 50 γρ.γλυκοζη
- 2 κουτ.σουπας ροδονερο η μαστιχα χιου κοπανισμενη η αρωμα περγαμοντου
- κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης εαν τα κανουμε με αρωμα τρυανταφυλλου
- λιγο λεμονι στο βρασιμο
- νισεστε ανακατεμενο με αχνη για το τυλιγμα των λουκουμιων
- μια λαδοκολλα
- μπολικη υπομονη και δυνατα χερια
- Βαζουμε ολα τα υλικα μας εκτος απο το χρωμα και το αρωμα μεσα σε μια κατσαρολα, αρχιζουμε να βραζουμε τον χυλο μας ανακατευοντας συνεχως, βραζουμε για 40-50 λεπτα μεχρι να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας και το μιγμα μας να κανει κλωστες. Σ αυτο το σταδιο ριχνουμε το αρωμα που θελουμε και το χρωμα.
- Στρωνουμε σ ενα ταψακι την λαδοκολλα και την πασπαλιζουμε με νισεστε, ριχνουμε μεσα τον χυλο και στρωνουμε, πασπαλιζουμε με λιγο νισεστε, αφηνουμε μια νυχτα να στεγνωσει.
- Την επομενη κοβουμε σε τετραγωνα κομματακια, τυλιγουμε σε αχνη με νισεστε η ινδοκαρυδο