Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3847-tartargeorgia.jpg
Βοδινό κρέας ταρτάρ



Mελιτζάνες γεμιστές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 11 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένα πολύ εμφανίσιμο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για μπουφέ . Μπορείς να γίνει ακόμα και με περισσεύματα κρέατος κοκκινιστού .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό κρέας κοκκινιστό , κλασσική συνταγή
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες ή περισσότερες ανάλογα τα άτομα κομμένες στη μέση
  • Λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Φέτα ή παρμεζάνα σε κομμάτια ή τριμμένη
Οδηγίες



  1. Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες , αφού τις χαράξουμε εσωτερικά , σε ταψί , λαδώνουμε , αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν .
  2. Σε πυρέξ βάζουμε λίγη σάλτσα από το κοκκινιστό μας και τοποθετούμε επάνω τις μελιτζάνες .
  3. Γεμίζουμε την επιφάνεια της κάθε μισής μελιτζάνας με ψιλοκομμένο κρέας που έχουμε ανακατέψει στη σάλτσα μας .
  4. Ραντίζουμε με φέτα ή παρμεζάνα τις μελιτζάνες μας και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200ο για λίγη ώρα να λιώσει ή να ροδίσει το τυρί .
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Προτιμάμε τη συνταγή αυτή με φέτα , γιατί το κάνει πιο πικάντικο .
  • Με ένα κοκκινιστό που θα φτιάξουμε ή και με περίσσευμα κοκκινιστού , μπορούμε να κάνουμε αρκετά φαγητά καθώς και μοσχάρι με τυριά και πιπεριές Φλωρίνης  που σας έχω ήδη δώσει τη συνταγή .
  • Mπορούμε επίσης αντί να τις ψήσουμε , να τις τηγανίσουμε . Πρώτα όμως τις βάζουμε σε αλατόνερο για καμιά ώρα , τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε .
Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η αδυναμία μου οι μελιτζάνες....! Πάρα πολυ ωραία συνταγή.Με το πίσω μέρος απο ενα κουτάλι πατάω τη μελιτζάνα για νάγίνει σαν βαρκούλα και μετά γεμίζω Ηλιαννάκι μου εγω.
Μπραβο.Σήμερα κιόλας θα το κανω... !
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ναι Σοφια μου και εμενα μου αρεσουν οι μελιτζανες μπραβο Ηλιαννα μου
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010
Σοφία, όταν η μελιτζάνα ψηθεί, είναι πολύ μαλακιά και βουλιάζει όταν τοποθετήσεις μέσα το κρέας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πιέσουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας, γίνεται από μόνη της βαρκούλα.
Και να πω επίσης, ότι κόβω μερικές φλούδες μελιτζάνας από έξω με το μαχαίρι που καθαρίζουμε πατάτες, για να μπορεί η μελιτζάνα να στέκεται ωραία στο ταψί και στο πιάτο.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμοτατο!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή!


Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010
Βιανκα μου, ωραία η παραλλαγή με τη μπεσαμέλ επάνω!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπιανκα μου το απογειωσες η μπεσαμελ λεει πολλα.
Σχόλιο από iwannitsa , Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τρελαινομαι για μελιτζανες!!!!
Μπραβο κοριτσια ...και στις δυο αναφερομαι φυσικα...
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 12 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ -πολυ ωραιο και μου αρεσει,η μελιτζανα ειναι και δικο μου αγαπημενο λαχανικο.
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 12 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατο φαγητό και πολύ ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε το κοκκινιστό που μας έχει περισσέψει.
Σχόλιο από Δώρα , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία η παρουσίαση του κοκκινιστού πάνω στην μελιτζάνα!!! Την έκανα σε τραπέζι την Κυριακή και άρεσε πολύ!!! Έχεις δίκιο Ηλιάνα με την φέτα είναι ιδιαίτερο. Αξίζει τα πέντε σκουφάκια!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010
Εκτός αν βάλουμε μεγάλα κομμάτια και όχι τρίμμα από κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα, οπότε καλό θάναι!
Μεταφορά στην κορυφή