Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ντοματάκι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
none
Περιγραφή

Κατακόκκινο, γλυκό με άρωμα αρμπαρόριζας στην καρδιά του καλοκαιριού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 1 κιλό ντοματάκια
  • 2 ποτηρια νερο
  • 500 γρ μελι
  • χυμο απο μισο λεμονι
  • 2 βανιλιες
  • 3 φυλλα αρμπαροριζα
  • 10 καρφακια γαρυφαλλο
  • 1/2 κ.γλ. ξινο
  • μια κουπα ασβεστονερο (να σκεπαζονται τα ντοματακια)
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε με μαχαιρακι τα ντοματακια μας και οχι στο ζεστο νερο διοτι μετα λειωνουν
  2. τα βαζουμε 2 ωρες στο ασβεστονερο
  3. τα πλενουμε πολυ καλα
  4. τα αποβραζουμε ενα νερο
  5. τα πλενουμε πολυ καλα με κρυο νερο
  6. κανουμε ενα σταυρο μικρο με το μαχαιρακι στο κατω μερος της ντοματας
  7. σφιγγουμε με τα χερια μας τα ντοματακια ενα ενα να φυγουν ολα τα νερα και τα σπορια
  8. τα βαζουμε πανω σε πετσετα να στεγνωσουν
  9. βραζουμε το σιροπι 10 λεπτα απ την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος
  10. ριχνουμε ενα ενα τα ντοματακια και ξαφριζουμε καλα τον πορτοκαλι αφρο που βγαζουν,πρεπει να ξαφρισουμε καλα για να εχει το σιροπι μας λαμπερο χρωμα
  11. προσθετουμε τα γαρυφαλλα και δενουμε το γλυκο
  12. οταν κοντευει να δεσει καλα, ριχνουμε το λεμονι, το ξινο, τις βανιλιες, την αρμπαροριζα και το μελι
  13. μολις δεσει κλεινουμε την εστια μας και αφηνουμε 24 ωρες
  14. εαν εχει αφησει νερο ξαναδενουμε μεχρι το επιθυμητο σημειο
  15. βαζουμε σε αποστηρωμενα βαζα
  16. καλη επιτυχια
Λίγα μυστικά ακόμα

κατ αυτο τον τροπο κανουμε γλυκο και το κιτρινο μικρο ντοματακι

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Αν κατάλαβα καλά, βγάζουμε τη φλούδα με το μαχαίρι. Και πια είναι η αναλογία στο ασβεστόνερο; ευχαριστώ
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
Πόσα ντοματάκια χρειάζονται;
Σχόλιο από BarBarBar , Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
καθαριζουμε τα ντοματακια με το μαχαιρακι και τα βαζουμε στο ασβεστονερο ωστε να σκεπαστουν και ανακατευουμε ανα τακτα διαστηματα,τα ντοματακια πρεπει να ειναι ενα κιλο συμφωνα με τα αλλα υλικα που σας εδωσα
Μεταφορά στην κορυφή