Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1473-kaponata1.jpg
Kαπονάτα η Σισιλιάνα



Παστό ή λαρδί ή χαράκι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Μια συνταγή της παράδοσης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • λαρδί
  • και χοντρό αλάτι

Οδηγίες
  1. Κραταμε τα καλυτερα κομματια λαρδι απο το λαιμο η την ωμοπλάτη και εαν εχει και λιγο κρεατακι μεσα γινεται σαν μπεϊκον.
  2. Αλατιζουμε με χοντρο αλατι, χαραζουμε και βαζουμε για μια εβδομαδα σε πανερια για τυχον υγρα που θα βγαλει.
  3. Μολις στεγνωσει το φυλαμε στο πιο κρυο μερος του σπιτιου ή στο ψυγειο. Τα παλια χρονια τα φυλαγαν σε πανερια, τα εβαζαν μεσα αφου τα τυλιγαν σε τουλπανι με παραπανω αλατι (διοτι δεν ειχε ψυγεια τοτε) και τα κρεμουσαν στις διπλες (ξυλα που πανω τους στηριζοταν η στεγη).
  4. Οταν λοιπον θελουμε να το ψησουμε, το σκουπιζουμε καλα καλα απο το αλατι τους και μετα το ψηνουμε.
  5. Τρωγεται και ωμο κομμενο σε πολυ ψιλες φετουλες πασπαλισμενο με κοκκινο γλυκο πιπερι και διπλα ωμο πρασο. Μπορουμε να το βαλουμε και ψιλοκομμενο μεσα στην φασολαδα μας.
  6. Στο τηγανι γινεται τσιγαριδες προτού το παστωσουμε βεβαια. Τα Χριστουγεννα που φτιαχνουμε την μπαμπω, βαζουμε στην γεμιση και λιγο λαρδι. Το υπολοιπο λιπος το εβραζαν καλα και εφτιαχναν την λιγδα, ειχε σπουδαιο ρολο στην κουζινα τα παλια χρονια. φημισμενοι ηταν οι κουραμπιεδες των Χριστουγεννων που γινοταν μ αυτην.
  7. Καλη επιτυχια σ οποια το φτιαξει

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή