Πατάτες αντιναχτές
- πατατουλες μικρες με το φλουδι τους,
- ελαιολαδο,
- 1 κρασοποτηρο κοκκινο κρασι,
- σποροι κολιαντρου,
- ανθος αλατιου
- Με μια πετρα η κατι βαρυ σπαζουμε ελαφρα τις πατατες μας να ραγισουν και κατοπιν τις αλατιζουμε.
- Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι να καψει (να σκεπαζει τις πατατες μας), ριχνουμε μεσα τις πατατουλες μας αφου τις εχουμε πλυνει και στεγνωσει πολυ καλα.
- Μολις αρχισουν και τηγανιζονται, χαμηλωνουμε την φωτια μας για να ψηθουν καλα, κατοπιν στραγγιζουμε το λαδι, σβηνουμε με το κρασι μας και ριχνουμε τους σπορους του κολιαντρου.
- Βαζουμε το καπακι της κατσαρολας μας και αρχιζουμε να τις αντινασσουμε, τις χορευουμε καλα καλα μεχρι να παρουν χρυσαφι χρωμα.
Συνοδευουν τα κρεατικα μας και οχι μονο.
Στο σερβιρισμα βαζουμε ψιλοκομμενο δεντρολοβανο.
Μια Κυπριακη συνταγη πρωτοτυπη,ευκολη και πολυ νοστιμη