Πατάτες... σαν τηγανητές

Πατάτες φούρνου που είναι τόσο νόστιμες όσο και οι τηγανητές, αλλά πολύ πιο υγιεινές!
- 2 κιλά πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- Δεντρολίβανο φρέσκο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λαδόκολλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο αέρα, μαζί με το ταψί του φούρνου το ρηχό μέσα.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις κόβουμε όπως τις τηγανητές.
- Στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας να μην υπάρχουν υγρά.
- Στο σουρωτήρι βάζουμε τις πατάτες, το αλάτι, το δεντρολίβανο, τα λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, τότε βγάζουμε το ταψί και βάζουμε τη λαδόκολλα που έχουμε κόψει στο μέγεθος του ταψιού και επάνω ρίχνουμε τις πατάτες μας.
- Τις απλώνουμε καλά στο ταψί, και αφήνουμε να ψηθούν 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Ενδιάμεσα , αν θέλουμε τις ανακατεύουμε μέσα στο ταψί, όπως είναι.
- Μπορούμε να τις σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.
- Επίσης μπορούμε να τις περιχύσουμε όταν βγουν από το φούρνο, και με τριμμένη παρμεζάνη ή κεφαλοτύρι!
- Επίσης μια μαγιονέζα τις συνοδεύει μια χαρά!
- Μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά μυρωδικά ξερά. Εγώ αγαπώ πολύ το δεντρολίβανο στις πατάτες μου.
- Μπορείτε να μη βάλετε μυρωδικό!
- Το ζέσταμα του ταψιού βοηθά να ψηθούν και από κάτω καλύτερα, αλλά και συντομότερα.
- Το ταψί να μπει στη μέση του φούρνου.
Πατάτες με δεντρολίβανο
Πατατούλες στο φούρνο με δεντρολίβανο
Να φτιάχνω πατάτες με βλέπω πάλι αύριο!!!