Πεϊνιρλί με τυριά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
- 20 γρ. μαγιά νωπή
- 3 αυγά
- 5 κ.σ. μαργαρίνη μαλακή
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 300 γρ. κατίκι Δομοκού
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- σουσάμι
Έξτρα υλικά
- Ρίγανη, ξερό βασιλικό, ντομάτες λιαστές, ελιές ψιλοκομμένες, κέτσαπ, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριές κ.τ.λ
- Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
- Ενώνουμε με το αλεύρι, το μαλακό βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
- Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μίγμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Κατόπιν ζυμώνουμε το μίγμα ελαφρά και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
- Με έναν πλάστη ανοίγουμε ορθογώνια κομμάτια και τα κλείνουμε δίνοντας το σχήμα για πεϊνιρλί
- Τα γεμίζουμε με τα 3 τυριά και ότι άλλο υλικό μας αρέσει και τα πασπαλίζουμε με αποξηραμένα αρωματικά.
- Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!