Πορτοκαλόπιτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 φάκελο μπέικιν
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 γιαούρτι
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξύσμα 1 με 2 πορτοκαλιών (όχι το άσπρο)
Οδηγίες
- Σε μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για την αραιή κρέμα εκτός του φύλλου, με το σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
- Παίρνω ένα ένα το φύλλο και το κομματιάζω με το χέρι σε τρία μέρη, το καθένα κομμάτι το τσαλακώνω με το χέρι και το βάζω στο αραιό μείγμα της κρέμας.
- Το ίδιο κάνω με το καθένα φύλλο.
- Όλο αυτό το μείγμα κρέμας – φύλλων το ρίχνω σε βουτυρωμένο πυρέξ και το στρώνω ομοιόμορφα.
- Τοποθετώ το πυρέξ στην κάτω θέση του φούρνου.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για μισή ώρα περίπου ή και παραπάνω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.
- Κάνουμε έλεγχο αν έχει ψηθεί με το μαχαίρι, που αν βγαίνει καθαρό τότε είναι ψημένη. Επίσης κάνουμε έλεγχο και στο κάτω μέρος της πίτας μας να δούμε αν είναι ψημένη.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε κομμάτια.
- Φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά περίπου και όπως είναι ζεστό, περιχύνω την κρύα πίτα.
- Αφήνω να τραβήξει το σιρόπι.
Σχόλια
Εξαιρετική !!Αυτό το γλυκό το φτιάχνω κι εγώ με κάποιες διαφορές.Ο δικός σου τρόπος μου φάνηκε ευκολότερος και το αποτέλεσμα εξίσου καταπληκτικό.
Η φωτογραφία είναι της Αλεξάντρας!!!!
Kαταπληκτική!!!!!!!!την έφτιαξα χθές και τρελάθηκαν ,δεν ξέρω αν προλάβω ταπόγευμα κανένα κομμάτι για να το φωτογραφίσω.......105 σκούφους απο μένα
Hlianna τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η συνταγή σου καταπληκτική. Μόλις τώρα έφτιαξα την πορτοκαλόπιτα και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι. Καλά εεεε και από γεύση σκίζει!!!! Το σιροπάκι δεν έχει 10 λεπτά που το έριξα και δεν είχαμε καν την υπομονή να περιμένουμε να το ρουφήξει η πίτα. Ήδη λείπουν 3 κομμάτια.... Αυτό τα λέει όλα :-)
Τι να πω γι αυτή τη συνταγή Ηλιάννα μου; Όταν τη φτιάχνω εξαφανίζεται στην κυριολεξία.
Η φωτογραφία είναι από τη Marianta, που έχει την ίδια συνταγή!
Πολύ ωραίο γλυκό.Χρησιμοποίησα λιγώτερη ζάχαρη,έβαλα σησαμέλαιο και στο σιρόπι πρόσθεσα 1 ξυλάκι κανέλλα και λίγο γαρύφαλο.Από πάνω έριξα χοντροκομμένο καρύδι.
Η φωτογραφία από τη Μάρα, πού έφτιαξε τη συνταγή.
Aυτή την υπέροχη πορτοκαλόπιττα μπορούμε Ηλιάννα να τη κάνουμε νηστίσιμη αντικαθιστόντας τ'αυγά και το γιαούρτι με ενα φάκελο ακόμη μπέικιν,και 1/2 φλυτσάνι χυμό πορτοκαλιού ?????.....
Βησαρία, δεν νομίζω να γίνεται να αφαιρεθούν τα αυγά και το γιαούρτι, γιατί δε θα φουσκώσει η πίτα και δε θα γίνει αφράτη. Μην το επιχειρήσεις.
Αυτη την μοσχομυριστη πορτοκαλοπιτα μπορω να την φτιαξω με σπιτικο φυλλο?ειναι πολυ καλη!!!
Έχω μια επιφύλαξη για το σπιτικό φύλλο,Χρύσα, φοβάμαι μήπως σου λασπιάσει και δεν ψηθεί όπως πρέπει μέσα.
καλως ,και γω ετσι το σκεφτηκα,ειπα ομως να ρωτησω για το καλυτερο αποτελεσμα.Ειναι και ευκολη,και σιροπιαστη,οτι πρεπει!
Xρύσα μου επειδή την έχω κάνει πολλές φορές,θα σου πω ότι δεν μπορείς με σπιτικό φύλλο γιατί δεν ψήνεται και λασπώνει ενώ με φύλλο βηρυτού γίνεται ακόμη καλύτερο και απο το κρούστας.
Δοκίμασέ τη και θα ξετρελαθής!!!
Η φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Αξια, να την προσθεσετε στα αγαπημενα σας!ευοδιαστη,χορταστικη,ευκολη,γλυκισμα για ολες τις ωρες!
Τι να πώ γι'αυτό το γλυκό?Όχι 5 αλλά όλα τα σκουφάκια του κόσμου θα έβαζα!!
Τόσο νόστιμο,τόσο αρωματικό.τόσο γευστικό
και προπάντων τόσο εύκολο!!
Ηλιάννα ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και για άλλη μια φορά στέφθηκε με επιτυχία!!
Όχι μόνο στα αγαπημένα μου θα την προσθέσω αλλά θα μπεί και στο εβδομαδιαίο μενού μου!!
Η φωτογραφία από τη soulli που έφτιαξε τη συνταγή.
Τέλεια Ηλιάννα!!!!!!!!!σε ευχαριστούμε για την τόσο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!!!!!!!!
Καλημέρα!την έκανα και είναι υπέροχη.απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν το σιρόπι το βράζουμε συνολικά 10 λεπτά ή αν απο την στιγμή που αρχίζει να βράζει μετράμε τα 10 λεπτά.επίσης πόσο χρόνο στο περίπου χρειάζεται για να ρουφήξει η πίτα το σιρόπι?δεν έχω ξανακάνει σιρόπι και δεν ξέρω αν το έκανα σωστά:)