Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Προζύμι ξηρό

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πάντα στο ράφι μας προζύμι για κάθε χρήση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • Αλεύρι
  • νερό
  • Αγιασμό
Οδηγίες
  1. Αφου φτιαξουμε το προζυμι μας (συνταγη προζύμι στο σάιτ ) ή το αγορασουμε απο τον φουρνο, ή μας το δωσει καποια φιλη, παιρνουμε ενα μεγαλο κομματι και το αναπιανουμε (προσθετουμε χλιαρο νερακι και αλευρι).
  2. Ριχνουμε τοσο αλευρι, ωστε να μοιαζει η ζυμη μας την ζυμη του τραχανα. Κοβουμε κομματακια μικρα 3-4 εκ.και τα στεγνωνουμε πανω σε ενα καθαρο τραπεζομαντηλο.
  3. Μολις τραβηξει αρκετα τα υγρα του, τριβουμε με την παλαμη μας στο κοσκινο του τραχανα, σε αυτο το σταδιο το ξαναπλωνουμε να στεγνωσει πολυ πολυ καλα και το φυλαμε σε γυαλινα βαζα.
  4. Εαν δεν εχουμε κοσκινο, τοτε το αφηνουμε λιγες μερες ακομη να στεγνωσει τελειως και το κοβουμε στο μουλτι, αλλα προσοχη μην το κανετε αλευρι (χοντροκομμενο να ειναι) κατοπιν το βαζουμε στα βαζα.
  5. Με αυτο τον τροπο εχουμε παντα το δικο μας προζυμι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το βαζουμε σε χλιαρο νερο μεχρι κα γινει σαν κρεμα και να αρχιζει να κανει φουσκαλες, τοτε ειναι ετοιμο. Θελει μεγαλη προσοχη να μην σκοτωθουν οι ζυμομυκητες.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή