Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Προζύμι ξηρό

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πάντα στο ράφι μας προζύμι για κάθε χρήση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • Αλεύρι
  • νερό
  • Αγιασμό
Οδηγίες
  1. Αφου φτιαξουμε το προζυμι μας (συνταγη προζύμι στο σάιτ ) ή το αγορασουμε απο τον φουρνο, ή μας το δωσει καποια φιλη, παιρνουμε ενα μεγαλο κομματι και το αναπιανουμε (προσθετουμε χλιαρο νερακι και αλευρι).
  2. Ριχνουμε τοσο αλευρι, ωστε να μοιαζει η ζυμη μας την ζυμη του τραχανα. Κοβουμε κομματακια μικρα 3-4 εκ.και τα στεγνωνουμε πανω σε ενα καθαρο τραπεζομαντηλο.
  3. Μολις τραβηξει αρκετα τα υγρα του, τριβουμε με την παλαμη μας στο κοσκινο του τραχανα, σε αυτο το σταδιο το ξαναπλωνουμε να στεγνωσει πολυ πολυ καλα και το φυλαμε σε γυαλινα βαζα.
  4. Εαν δεν εχουμε κοσκινο, τοτε το αφηνουμε λιγες μερες ακομη να στεγνωσει τελειως και το κοβουμε στο μουλτι, αλλα προσοχη μην το κανετε αλευρι (χοντροκομμενο να ειναι) κατοπιν το βαζουμε στα βαζα.
  5. Με αυτο τον τροπο εχουμε παντα το δικο μας προζυμι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το βαζουμε σε χλιαρο νερο μεχρι κα γινει σαν κρεμα και να αρχιζει να κανει φουσκαλες, τοτε ειναι ετοιμο. Θελει μεγαλη προσοχη να μην σκοτωθουν οι ζυμομυκητες.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή