Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ροξάκια της Βάσως

recipe image
Προστέθηκε απόvasok, Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμα ροξάκια

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ζυμη:

  • 1 φλυτζ σπορελαιο
  • 1 φλυτζ.  Γαλα
  • 80 γρ μαγια φρεσκια
  • 2 αυγα
  • 1 κουτ γλ μπεικιν παουντερ
  • 1 κουτ σουπας ζαχαρη
  • 1 κιλο αλευρι περιπου (μετρια ζυμη)

γεμιση:

  • 1 φλυτζ καρυδια στο μουλτι
  • 1 κουτ γλ κανελλα
  • 1 κουτ γλ γαρυφαλλο
  • 3 κουτ σουπας κακαο
  • 2 κουτ σουπας φρυγανια τριμμα
  • λιγο κονιακ για να ενσωματωθουν τα υλικα στη ζυμη και προσθετουμε και λιγο αλευρι για να ενσωματωθουν.

σιροπι:

  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 4 ποτηρια νερο
  • φλουδα ενος λεμονιου
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το γαλα χλιαρο σε μια λεκανιτσα και διαλυουμε τη μαγια και μετα βαζουμε το σπορελαιο και τη ζαχαρη. Ανακατευουμε να διαλυθει η ζαχαρη και ριχνουμε και το μπεικιν. Χτυπαμε τα αυγα και τα ριχνουμε μεσα και βαζουμε αλευρι οσο να γινει μια μετρια ζυμη.
  2. Χωριζουμε τη ζυμη στα δυο (η μια μπαλα να ειναι λιγο περισσοτερο απ την αλλη) και στην πιο μικρη μπαλα βαζουμε τα υλικα της γεμισης. Αφηνουμε μιση ωρα να ξεκουραστει η ζυμη μας.
  3. Στη συνεχεια παιρνουμε ενα κομματι ζυμης απ την ασπρη ζυμη και το ανοιγουμε σε φυλλο και παιρνουμε κομματι απ την σκουρη ζυμη και το πλαθουμε κορδονι στο μηκος του φυλλου μας.
  4. Τυλιγουμε τη σκουρη ζυμη με το φυλλο μας σε ρολο και κοβουμε με το μαχαιρι κομματια σε παχος δυο δαχτυλων και τα παταμε με την παλαμη μας να πλατυνουν και τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι το ενα διπλα στο αλλο με καποια αποσταση γιατι θα φουσκωσουν στο ψησιμο.Ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
  5. Στο μεταξυ εχουμε βαλει το σιροπι να γινεται και μολις βγαλουμε τα ροξακια απ το φουρνο τα περιχυνουμε με το ζεστο σιροπι και μεσα σε πεντε δεκα λεπτα τα αναποδογυριζουμε απ την κατω πλευρα για να σοροπιαστουν καλα και οι δυο πλευρες.
  6. Αφηνουμε να τραβηξουν το σιροπι και σερβιρουμε. Καλη επιτυχια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ροξακια πρεπει να ειναι ζεστα και το σιροπι ζεστο για να σοροπιαστουν καλα.αν ειναι το ενα χλιαρο και το αλλο ζεστο οπως ισχυει για τα περισσοτερα γλυκα δεν σιροπιαζονται οπως πρεπει.

Ροξάκια
Ροξάκια, όπως λέμε...Ροξάν

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή