Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1796-almyrakataifakia.jpg
Αλμυρά καταϊφάκια



Ροξάκια

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Γλυκά και μυρωδάτα, αγκαλιάζουν όλα τα αρώματα της ανατολής.

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 1/2 ποτηρι χλιαρο νερο (40 βαθμους C)
  • 1 φακελλακι ξερη μαγια η 15 γρ.νωπη
  • 1 κουτ. του γλυκου ζαχαρη
  • μια τσιμπια αλατι
  • 1/2 ποτηρι ελαιολαδο η ηλιελαιο
  • 1 αυγο ελαφρα χτυπημενο
  • 2 ποτηρια αλευρι
  • 1 κουτ.του γλυκου ξύσμα λεμονιου
  • κραταμε 1/3 της ζυμης για την γεμιση

Για την γέμιση:

  • το 1/3 της παραπανω ζυμης
  • 1 κουτ.της σουπας κακαο
  • 1/2 ποτηρι καρυδια λεπτοκομμενα σαν αλευρι
  • 1/4 του ποτηριου σταφιδες μαυρες
  • 2 κουτ.της σουπας ζαχαρη
  • 1 κουτ.του γλυκου κανελλα
  • 1/8 κουτ.του γλυκου γαρυφαλλα κοπανισμενα
  • 1/8 κουτ.του γλυκου σοδα μεσα σε 1 κουτ. της σουπας νερο

Σιρόπι:

  • 3 ποτηρια ζαχαρη
  • 2 ποτηρια νερο
  • 1 κουτ.της σουπας χυμο λεμονι
  • 2 κουτ.της σουπας γλυκοζη (για να γυαλιζουν)
  • 2-3 σταγονες λαδι (για να μην μας ζαχαρωσουν)
Οδηγίες
  1. Διαλυουμε την μαγια στο χλιαρο γαλα, ριχνουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε μεχρι το γαλα να γινει σαν αφρος, προσθετουμε το λαδι ,το αλατι, το αυγο, το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να κανουμε μια ωραια μαλακια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια μας.
  2. Χωριζουμε το 1/3 της ζυμης, στο 1/3 της ζυμης προσθετουμε πρωτα το κακαο και υστερα ολα τα αλλα υλικα της γεμισης, ζυμωνουμε καλα.
  3. Σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε ενα μακροστενο φυλλο με την ασπρη ζυμη στο παχος του δαχτυλου μας, πλαθουμε με την σοκολατενια ζυμη της γεμισης ενα κορδονι 3 εκατοστων παχους, τοποθετουμε το κορδονι κατα μηκος και στη μεση της ασπρης ζυμης, τυλιγουμε το κορδονι με την ασπρη ζυμη και κολλαμε τις ακρες με νερακι. Κοβουμε καθετα το ρολο μας σε κομματια 2 εκ.
  4. Τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι σε αποσταση, γιατι θα μας φουσκωσουν, παταμε ελαφρα να πλαταινουν λιγο, αφηνουμε στο ταψι να διπλασιαστουν σε ογκο.
  5. Ψηνουμε σε 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν, τα σιροπιαζουμε ζεστα με το χλιαρο σιροπι το οποιο εχουμε βρασει για 6 λεπτα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή