Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ροξάκια

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Γλυκά και μυρωδάτα, αγκαλιάζουν όλα τα αρώματα της ανατολής.

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 1/2 ποτηρι χλιαρο νερο (40 βαθμους C)
  • 1 φακελλακι ξερη μαγια η 15 γρ.νωπη
  • 1 κουτ. του γλυκου ζαχαρη
  • μια τσιμπια αλατι
  • 1/2 ποτηρι ελαιολαδο η ηλιελαιο
  • 1 αυγο ελαφρα χτυπημενο
  • 2 ποτηρια αλευρι
  • 1 κουτ.του γλυκου ξύσμα λεμονιου
  • κραταμε 1/3 της ζυμης για την γεμιση

Για την γέμιση:

  • το 1/3 της παραπανω ζυμης
  • 1 κουτ.της σουπας κακαο
  • 1/2 ποτηρι καρυδια λεπτοκομμενα σαν αλευρι
  • 1/4 του ποτηριου σταφιδες μαυρες
  • 2 κουτ.της σουπας ζαχαρη
  • 1 κουτ.του γλυκου κανελλα
  • 1/8 κουτ.του γλυκου γαρυφαλλα κοπανισμενα
  • 1/8 κουτ.του γλυκου σοδα μεσα σε 1 κουτ. της σουπας νερο

Σιρόπι:

  • 3 ποτηρια ζαχαρη
  • 2 ποτηρια νερο
  • 1 κουτ.της σουπας χυμο λεμονι
  • 2 κουτ.της σουπας γλυκοζη (για να γυαλιζουν)
  • 2-3 σταγονες λαδι (για να μην μας ζαχαρωσουν)
Οδηγίες
  1. Διαλυουμε την μαγια στο χλιαρο γαλα, ριχνουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε μεχρι το γαλα να γινει σαν αφρος, προσθετουμε το λαδι ,το αλατι, το αυγο, το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να κανουμε μια ωραια μαλακια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια μας.
  2. Χωριζουμε το 1/3 της ζυμης, στο 1/3 της ζυμης προσθετουμε πρωτα το κακαο και υστερα ολα τα αλλα υλικα της γεμισης, ζυμωνουμε καλα.
  3. Σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε ενα μακροστενο φυλλο με την ασπρη ζυμη στο παχος του δαχτυλου μας, πλαθουμε με την σοκολατενια ζυμη της γεμισης ενα κορδονι 3 εκατοστων παχους, τοποθετουμε το κορδονι κατα μηκος και στη μεση της ασπρης ζυμης, τυλιγουμε το κορδονι με την ασπρη ζυμη και κολλαμε τις ακρες με νερακι. Κοβουμε καθετα το ρολο μας σε κομματια 2 εκ.
  4. Τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι σε αποσταση, γιατι θα μας φουσκωσουν, παταμε ελαφρα να πλαταινουν λιγο, αφηνουμε στο ταψι να διπλασιαστουν σε ογκο.
  5. Ψηνουμε σε 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν, τα σιροπιαζουμε ζεστα με το χλιαρο σιροπι το οποιο εχουμε βρασει για 6 λεπτα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή