Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Sarma Beyti kebap

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια συνταγή για κεμπάπ, που μας έρχεται από την Ανατολή, νόστιμο και πικάντικο φαγητό που δεν χορταίνεις να το τρως!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για το ζυμαρι:

•3 ποτηρια αλευρι

•1 ποτηρι νερο

•1 φακελλακι μαγια

•1 κουτ.της σουπας ζαχαρη

•1 κουτ.του γλυκου αλατι

•παπαρουνοσπορο, σουσαμι

•2 κουτ.της σουπας λαδι

για τον κιμά:

•250 γρ.κιμα μοσχαρισιο

•250 γρ.κιμα αρνισιο

•1 κρεμμυδι μετριο

•2 σκελιδες σκορδο

•1 αυγο

•αλατι, πιπερι

•κουρκουμα, κιμινο

•λαδι για το ζυμωμα

Για την σάλτσα:

•1/2 φλ. του τσαγιου λιαστη ντοματα περασμενη στο μουλτι

•2 κουτ.της σουπας πελτε

•3 κουτ.της σουπας βουτυρο

•2 φλυτζ.του τσαγιου νερο

•αλατι, πιπερι

•μπουκοβο

•κανελλα, λιγο γαρύφαλλο

•2 κουτ.της σουπας καρυδια αλεσμενα πολυ λεπτα

Οδηγίες
  1. Για την ζύμη: Σε χλιαρο νερο διαλυουμε την μαγια με την ζαχαρη, ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε
  2. προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα , ζυμωνουμε καλα. Σκεπαζουμε σε ζεστο χωρο να διπλασιαστει σε ογκο.
  3. Κατοπιν ανοιγουμε σε 2 φυλλα στα οποια θα τυλιξουμε τα κεμπαπ.
  4. Το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο τον βαζουμε επανω στα ρολα πριν το ψησιμο.
  5. Για τον κιμά: τσιγαριζουμε ελαφρα το κρεμμυδι με το σκορδο, ριχνουμε μεσα σ αυτα τον κιμα και τα υπολοιπα υλικα, ζυμωνουμε καλα και πλαθουμε με την βοηθεια του λαδιου τα κεμπαπ μας.
  6. Τα βαζουμε μεσα στα φυλλα που ανοιξαμε, ρολαρουμε και ετσι δημιουργουμε 2 μακροστενα μπαστουνια. Ριχνουμε απο επανω το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο.
  7. Τοποθετουμε στο ταψι μας κυκλικα και ψηνουμε σε 170 βαθμους για 45 λεπτα (αναλογα παντα τον φουρνο σας).
  8. Αφου το βγαλουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και κοβουμε σε κομματια 3-4 εκατοστων
  9. Για την σάλτσα: βραζουμε ολα τα υλικα μαζι και βαζουμε απο μια κουταλια σαλτσα επανω σε καθε κομματι κεμπαπ.
  10. Βαζουμε σε πιατο και στο κεντρο εχουμε στραγγιστο γιαουρτι για να δροσιζει τις πιρουνιές μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν σας αρεσει το σκορδο το βαζετε και μεσα στο γιαουρτι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή