Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σφολιάτα εύκολη για όλες τις πίτες

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Σφολιάτα , μια ωραία λύση για να έχουμε μιά νόστιμη πίτα αντί τα έτοιμα φύλλα που είναι σαν χαρτιά για μένα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κ αλεύρι
  • 1 φλ/κι σπορέλαιο
  • 1 / 2 φλ/κι    ξύδι
  • 1 κ.σ κοφτή αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μπέκιν πάουντερ
  • 250 γρ.  βούτυρο βιτάμ πλάκα  σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 μλ νερό
Οδηγίες

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά μαζί ώστε η ζύμη να είναι σφιχτή κάπως, το αλεύρι  το ρίχνουμε σιγά σιγά για να δούμε πόσο θα μας πάρει.  Έπειτα το χωρίζουμε σε δυό μεγάλα φύλλα.
  2.  Στο κέντρο του φύλλου κάνουμε έναν κύκλο και έπειτα ακτίνες στο μέγεθος σχεδόν του κέντρικου μέρους.(δείτε στη φωτογραφία) και αρχίζουμε να πασπαλίζουμε αρκετό βούτυρο σε κάθε φύλλο αλλά το τελευταίο το αλευρώνουμε και το τοποθετούμε σ ένα σακουλάκι.
  3.  Το αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει στη συντήρηση και αν θέλουμε να κάνουμε την  πίτα άλλη μέρα, στην κατάψυξη.
  4. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα και φτιάχνουμε την πίτα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν έχουμε χρόνο, κάνουμε αρκετά τέτοια φύλλα και σε χρόνο μηδέν μπορούμε να κάνουμε πίτα, βγάζοντας την στη συντήρηση από την προηγούμενη μέρα, ή έξω αν βιαζόμαστε.

Ακόμα και με ένα φύλλο, μπορούμε να κάνουμε μια μικρή πιτούλα σ ένα ταψάκι ,τοποθετώντας τη μισή πάνω και τη μισή κάτω, σαν φάκελλο σε στενόμακρο ταψάκι.

Άνοιγμα φύλλου

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 28 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία φαίνεται κι αυτή η συνταγή για σφολιάτα!! Θα δοκιμαστεί σίγουρα!
Σχόλιο από SORINA , Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αγαπημενη και αξια φιλη μου μπραβο σου.....εφτιαξα την σφολιατα αυτη.....το αποτελεσμα πολυ καλο...πραγματικα ευκολη λυση...
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2011
Ξέχασα παιδιά να βάλω και την ποσότητα νερού ... είναι ένα μεγάλο ποτήρι. συγνώμη!
Σχόλιο από golfo , Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011
1 φακελακι μπεικεν εννοεις?
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011
Nαι φίλη μου golfo ένα σακουλακι ή μια κουταλια της σούπας χύμα μπεικιν.
Μεταφορά στην κορυφή