Τα κουλουράκια της Μ. Πέμπτης
![recipe image](https://mageirikesdiadromes.gr/images/stories/rapidrecipe/th/3821-koulourakiam.pempthsken.jpg)
Νοστιμότατα και νηστίσιμα κουλουράκια που μόλις τα πλάσουμε τα ρίχνουμε μέσα στη ζάχαρη και λίγη κανέλλα και μετά τα ψήνουμε στο φούρνο!
- 2 ποτηρια αραβοσιτελαιο ( 480 γρ)
- 1 ποτηρι ρετσινα
- 1 μπεϊκιν πάουντερ
- 1 κουτ. της σουπας ζαχαρη
- 1 κιλο αλευρι (μπορει να χρειαστει και λιγο ακομη, αναλογα το αλευρι, εγω εβαλα ακριβως 1 κιλο απο το απλο για ολες τις χρησεις)
- ζαχαρη και κανελλα για το τυλιγμα
- Ανακατευουμε ολα μαζι τα υλικα μας και ζυμωνουμε καλα. Φτιάχνουμε μια ζύμη μέτρια, ούτε σφικτή , ούτε αραιή. Πλαθουμε μικρα και λεπτα κουλουρακια.
- Σε ενα μπολ ανακατευουμε ζαχαρη και κανελλα (εγω εβαλα λιγη κανελλα, εαν σας αρεσει πολύ, βαζετε περισσοτερη)
- Ριχνουμε τα κουλουρακια μας μεσα στην ζαχαρη και τα τυλιγουμε καλα, τα στρωνουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.
- Ψηνουμε σε 170 βαθμους αντιστασεις μεχρι να ροδισουν (εγω τα εψησα 15 λεπτα το ταψι)
Αυτη η δοση ειναι μεγαλη και βγαζει 3 λαμαρινες της κουζινας κουλουρακια, εαν εχετε μικρη οικογενεια καντε την μιση δοση.
Διατηρουνται μεγαλο χρονικο διαστημα.
Στο ίδιο ποτήρι μετράμε όλα τα υγρά υλικά
Λίγα λόγια για την ιστορία: Την Μ. Πεμπτη το βραδυ στην εκκλησια του χωριου που στολιζαν τον Επιταφιο νιες και ηλικιωμενες, τραγουδώντας τα εγκώμια και τραγουδια της πατριδας που αφησαν πισω, η κ.Ρωξανη εφερε ενα φανταστικο νηστισιμο λιοψωμο φτιαγμενο με το αλευρι απο το Ευχελαιο της Μ.Τεταρτης και η κ. Μαρια απο την Καβαλα εφερε αυτα τα φανταστικα κουλουρακια. Ζητησα τη συνταγη και μου την εδωσε με μεγαλη της χαρα...δεν εχω φαει νοστιμοτερα. Όποια τα κανει, θα με θυμηθει, μολις τα πλασουμε τα ριχνουμε μεσα στην ζαχαρη και λιγη κανελλα και μετα στο ταψι, ειναι και νηστισιμα