Τάρτα Oreoφτιαγμένη με Καραμέλα και Καϊμάκι
Για την βάση:
- 300γρ Μπισκότα Oreo
- 150γρ Βούτυρο αγελάδος
- 100γρ Φουντούκια
Για την καραμέλα:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα φτιαγμένο καραμέλα
- ή 1 φλ του καφέ ζάχαρη , 2 κουτ της σούπας βούτυρο αγελαδινό, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 3 κουτ της σούπας νερό
Για την κρέμα Νο. 1 (καϊμάκι)
- 1 φάκελλο κρέμα καϊμάκι
- 1 φλ παγωμένο γάλα πλήρες
- ή
- 1 φλ φρέσκο καϊμάκι
- 1 φλ άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
Για την κρέμα Νο. 2 (πατισερί)
- 2 φλ τσαγιού γάλα πλήρες
- 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλ τσαγιού κορν φλαουρ
- 2 βανίλιες
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουτ σούπας βούτυρο αγελαδινό
Για την κρέμα Νο. 3 (σαντιγί)
- 1 φάκελο φυτική σαντιγί
- 1 φλ κρύο γάλα πλήρες
Food Styling:
- 100 γρ πάστα marzipan (πάστα αμυγδάλου)
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Για την βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα Oreo με τα φουντούκια στο multi. Βρέχουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε στο τσέρκι. Πατάμε καλά, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Για την καραμέλα: Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλα, και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- ή Βράζουμε 1 κουτί ζαχαρούχο κλειστό, σε μια κατσαρόλα για 3 ώρες και το ανοίγουμε ΑΦΟΥ κρυώσει (πιο εύκολη και γρήγορη λύση).
- Για την κρέμα Νο. 1 (καϊμάκι): Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου με το παγωμένο γάλα, ή Χτυπάμε το φρέσκο καϊμάκι με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
- Για την κρέμα Νο. 2 (πατισερί): Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την μία φλυτζάνα γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια. Διαλύουμε στην άλλη φλυτζάνα με το κρύο γάλα, το κορν φλαουρ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει. Μόλις δέσει η κρέμα ρίχνουμε το βούτυρο και τον κρόκο. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την κρέμα Νο. 3 (σαντιγί): Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου της φυτικής σαντιγί με το γάλα, μέχρι πήξει. Μέσα την κρέμα πατισερί (Νο.2) ενσωματώνουμε την κρέμα φυτικής σαντιγί (Νο. 3)
- Μέσα στο τσέρκι με τα παγωμένα μπισκότα στρώνουμε την καραμέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Κατόπιν στρώνουμε την κρέμα πατισερί που ενώσαμε πριν με την κρέμα σαντιγί (Νο. 2 & Νο. 3) και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Έπειτα στρώνουμε την κρέμα καϊμάκι (κρέμα Νο. 1) και αφήνουμε πλέον την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Για το Food Styling: Ζυμώνουμε το marzipan (πάστα αμυγδάλου) με την ζάχαρη άχνη και τα χρώματα της επιλογής μας. Πλάθουμε ότι διακοσμητικό σχήμα θέλουμε και στολίζουμε την τάρτα μας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Βάζουμε πολύ μεράκι και αρκετή υπομονή!
Ευχαριστούμε για την συνταγη!!!!!