Τηγανιά χοιρινή
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο μπουκιές μεγάλες.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι.
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
- 1/2 πιπεριάς πράσινης ,κόκκινης ,κίτρινης και πορτοκαλί ,κομμένα λωρίδες.
- Ένα μικρό κουτί μανιτάρια.
- Αλάτι ,πιπέρι.
- Λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι.
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο .
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο .
- 1κουταλάκι αλεύρι.
- Ρύζι για πιλάφι.
- 1 κουταλιά φιτίνη.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια κρέατος .Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα γυρίζουμε μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το λάδι και τα σοτάρουμε λίγη ώρα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα .Προσθέτουμε επίσης και τις πιπεριές και τα μανιτάρια κομμένα κομμάτια ,συνεχίζοντας σβύνουμε με το κρασί,βάζουμε αλάτι ,πιπέρι ,και λίγη πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι)1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγάκι να βράσει στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια.Αυτό γίνεται μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας.
- Προς το τέλος κοσκινίζουμε απο πάνω 1 κουταλάκι αλεύρι και ανακατεύουμε να πήξει η σάλτσα μας.
- Βράζουμε 3 ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και το ποτήρι του ρυζιού,ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το πιλάφι.Όταν σωθεί το νερό βάζουμε μέσα μια κουταλιά φιτίνη,και ανακατεύουμε καλά.
Κάνω αυτό το πολύ απλό πιλάφι όταν έχω ένα κρεατικό με πλούσια γεύση και μυρωδικά.
Παρόμοιες συνταγές: Τηγανιά
Κοτόπουλο τηγανιά με κύμινο
Τηγανιά με σπανάκι