Τιραμισού αρωματικό
- 500 γρ μασκαρπονε
- 150 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά μεγάλα
- ένα πακέτο μπισκότα Σαβουαγιαρ
- 3 φλιτζάνια καφέ γαλλικό
- ένα ποτηράκι αμαρετο ή λικέρ από καφέ
- Χωρίζουμε τα αυγά μας και βάζουμε το ασπράδι χώρια. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη, καλά να λιώσει και βαζουμε σιγά ,σιγά το μασκαρπονε και το χτυπάμε μαζί αλλά οχι μονομιάς ένα κουτάλι μετά το άλλο.
- Αφού τα χτυπήσαμε καλά το βαζουμε στην ακρη. Εν το μεταξύ, εχουμε κανη τον καφε μας και εχουμε βάλει μέσα το αμαρετο!!!!
- Τώρα θα χτυπήσουμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με ένα κουταλάκι ζάχαρη. Παίρνουμε την λεκάνη με το μασκαρπονε και βαζουμε την μαρέγκα πάλη ενα κουτάλι μετά το άλλο και το ανασηκώνουμε με το σύρμα. Οχι με το μίξερ!
- Παίρνουμε ενα μακρόστενο η τετράγωνο δίσκο, (υπάρχει ειδική φορμα για γλυκά σαν τιραμισου, που μετα το βγάζεις απο τον δισκο η παίρνετε ένα πιρεξ) βουτάμε τα μπισκότα μας μέσα στον καφε και τα βγάζουμε αμέσως να μην τραβηξουν πολύ καφε, τα τοποθετούμε στην σειρά και κάνουμε την πρώτη στρώση μας.
- Αν νομίζουμε οτι τράβηξαν λίγο καφέ, παίρνουμε ενα πινέλο και βάζουμε ακόμα λιγο καφε απο πάνω.
- Βάζουμε την μισή δόση απο το μασκαρπονε πάνω στα σαβουαγιαρ και συνεχίζουμε πάλι με τα μπισκότα την ίδια διαδικασία και με το μασκαρπονε.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες! Πριν το σερβίρουμε του βάζουμε απο πάνω κακάο .(εγώ προτιμώ το ολλανδικό)
Ο δίσκος ή το πυρέξ να είναι σε 25 με 35 πόντους! Καλή επιτυχία!!!!!!!
Παρόμοιες συνταγές:
Τιραμισού με καραμελωμένα αμύγδαλα και μήλα