Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1273-0_.jpg
Φράουλες Κοκτέιλ



Το ιμάμ μπαϊλντί της Μακρίνας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Πέμπτη, 12 Αύγουστος 2010
κανένας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

7-8 μελιτζάνες μακρόστενες , όχι χοντρές .
1 / 2 κ κιμά
5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
5-6 ντομάτες ώριμες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
αλάτι - πιπέρι
1 φλ . λάδι
2 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες

Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες κομμένες στα δύο κατά μήκος όχι όμως τελείως , σε σχήμα Λ . Τις τηγανίζουμε λιγάκι να πάρουν μόνο χρώμα . Φυσικά για όσους δεν θέλουν τηγανητά τις ψήνουμε στο γκρίλ αφού τις ραντίσουμε με λίγο λαδάκι .

Τις τοποθετούμε στο ταψί και στο ίδιο λάδι που τις τηγανίσαμε ρίχνουμε με τη σειρά - κρεμύδια - αχνίζονται λίγο - κιμά - μαϊντανό - δυόσμο και τα υπόλοιπα . Ανακατεύουμε για πέντε λεπτά και μετά κάθε μελιτζάνα την ανοίγουμε και βάζουμε ενδιάμεσα γέμιση αρκετή σε κάθε μια .

Ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς περίπου μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του , και φυσικά να έχει μαλακώσει και η μελιτζάνα .

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ανατολίτικο φαγητό το έμαθα από τη μαμά μου και είναι πάρα πολύ νόστιμο .
Πολύ καλό γίνεται , αν βάλετε και σε κάθε μια μελιτζάνα μια κουταλιά μπεσαμέλ .

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 16 Αύγουστος 2010
Σε αυτό το φαγητό μπαίνει στην επιφάνεια και πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τυρί κεφαλοτύρι ή φέτα που λιώνει λίγο και προσθέτει και στη γεύση.
Μεταφορά στην κορυφή