Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2282-liguiniograten.jpg
Λιγκουίνι Ογκρατέν



Τζιγεροσαρμάς από τη Θράκη με αγάπη

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 31 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα φαγητό που το κάνουμε κατ εξοχήν το Πάσχα. Φτιάξτε το θα σας ενθουσιάσει, αρκεί μόνο να τρώτε το αρνάκι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • μια συκωταρια αρνισια
  • 1 μεγαλη σκέπη ή μπόλια
  • ενα μικρο κρασοποτηρο λαδι (γιατι θα μας βγαλει και η σκεπη λιπος)
  • ενα ματσο φρ.κρεμμυδακια
  • 1 ξερο μεγαλο κρεμμυδι
  • ανιθο και δυοσμο
  • 1 φλ. τσαγιου ρυζι καρολινα
  • αλατι , πιπερι
  • 1-2 κιλα πατατες για τριγυρω
  • 2 λεμονια
  • 1 αυγο
  • 2 ποτηρι νερο

Οδηγίες
  1. Βαζουμε την συκωταρια σε ζεματιστο νερο και την ζεματαμε, στραγγιζουμε και την ψιλοκοβουμε.
  2. Κοβουμε ολα τα κρεμμυδια μας στο τηγανι και τα σωταρουμε ελαφρα με το λαδαι μας, ριχνουμε μεσα την ψιλοκομμενη συκωταρια και την σωταρουμε κι αυτην, προσθετουμε το ρυζι μας ,τα μυρωδικα μας και τα ανακατευουμε. Ριχνουμε ενα ποτηρι νερο και σβηνουμε το ματι και αφηνουμε λιγο μεχρι να φουσκωσει το ρυζι.
  3. Σε ενα κατσαρολακι με χλιαρο νερο ριχνουμε την σκεπη μας για ν ανοιξει, την τοποθετουμε σ ενα μικρο ταψακι και γεμιζουμε με την συκωταρια, κλεινουμε γυρω γυρω την σκεπη προς τα μεσα του ταψιου. Βαζουμε απο πανω ενα μεγαλο ταψι και πιανοντας με τις δυο παλαμες μας και τα δυο ταψια αναποδογυριζουμε το μικρο μεσα στο μεγαλο ταψι.
  4. Αφαιρουμε το μικρο ταψι και ετσι εχουμε εναν ωραιο τζιγεροσαρμα στο ταψι μας με την ενωση απο κατω του.
  5. Κοβουμε τις πατατες και τις βαζουμε αλατοπιπερωμενες τριγυρω, ριχνουμε ενα ποτηρι νερο, λαδι ελαχιστο γιατι θα βγαλει η σκεπη μας, στιβουμε τα λεμονια μας, το ενα το ριχνουμε επανω στις πατατες, το αλλο το χτυπαμε με το αυγο και αλειφουμε τον σαρμα μας για να πιασει ωραια κρουστα
  6. Ψηνουμε σε 180 βαθμους για 60 λεπτα, στο ενδιαμεσο βαζουμε αλουμινοχαρτο επανω στον σαρμα για να μην μας αρπαξει, τον αφηνουμε λιγο να κρυωσει για να ενωθουν οι γευσεις του και να κοβετε σωστα.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή