
Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι, κρασί και μουστάρδα

Νόστιμη , τρυφερή και εμφανίσιμη η γαλοπούλα μας με αυτόν τον τρόπο φτιαγμένη!
Σαραγλί Πολίτικο

Συνταγή μιας φίλης τουρκάλας της Μεμνουνε που το σαραγλί και ο μπακλαβάς της είναι ξακουστά. Στο σαραγλί αυτό δεν θα δούμε κανέλλα, γαρύφαλλα και άλλα μυρωδικά εκτός απ την καβουρντισμένη γεύση και μυρωδιά των ξηρών καρπών και των φύλλων που χρυσαφίζουν απ το χάϊδεμα του αγνού βουτύρου.
Ατομικές κρεμμυδόσουπες

Η κλασσική γαλλική σούπα σε ατομικά πήλινα σκεύη!
Κουραμπιέδες οι ευγενικοί

Ένας κουραμπιές με savoir vivre. Ο κουραμπιές για μένα είναι μια ιεροτελεστία που κρατά 3 μέρες, αποβραδίς καθαρίζω το φρέσκο βούτυρο, ενσωματώνω με την φυτινη κ το ηλιελαιο και τ αφήνω στο ψυγείο. Την επομένη μέρα πλάθονται και ψήνονται, γίνεται το πρώτο άχνισμα και την τρίτη μέρα κάνω το δεύτερο άχνισμα και μεταφέρω στα κουτιά μου.
Χριστουγεννιάτικη Μπάμπω από τη Θράκη και λίγη ιστορία

Θρακιώτικη παραδοσιακή συνταγή. Μαγειρεύετε σε όλη τη Θράκη και είναι συμπλήρωμα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Μπρουσκέτες σε παραλλαγές

Για να συνοδεύσουμε το ποτό, απίθανα μεζεδάκια μπουκιάς.
Μοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα , βερίκοκα και κάστανα

Νόστιμο το μοσχαράκι μας και γιορτινό!
Μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας

Τόσο απλή και τόσο νόστιμη αυτή η μανιταρόσουπα.
Κοτοπουλάκια νανάκια στο φούρνο

Είναι πολύ εμφανίσιμα στο πιάτο τα κοτοπουλάκια αυτά. Τόσο εμφανίσιμα όσο και νόστιμα.
Μελωμένες και μυρωδάτες πατάτες φούρνου

Πατάτες φούρνου με αρώματα και γλυκίζουσα γεύση, συνοδευτικό για κάθε κρέας.