Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλώσσες με σάλτσα μανταρίνι-πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Γλώσσες τηγανιτές με πολύ νόστιμη σάλτσα μανταρίνι-πορτοκάλι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •     8 φιλέτα γλώσσας,
  •     1/4 φλ. χυμός μανταρίνι,
  •     χυμός από ένα πορτοκάλι,
  •     80 γρ. βούτυρο,
  •     λάδι για το τηγάνι,
  •     1 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ,
  •     1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
  •     αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλατοπίπερο, αν θέλουμε και λίγη ρίγανη, ανακατεύουμε.   Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα μας.    Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο μισό βούτυρο και λάδι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  2. Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα λάδια και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι ή κορν φλάουρ, ανακατεύουμε , ρίχνουμε τους χυμούς , σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει η σάλτσα μέχρι να πήξει.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις γλώσσες να ζεσταθούν, πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με αυτές τις πατάτες σουβλάκια ή πατάτες σαν τηγανιτές.

 Φιλέτο ψαριού με εσπεριδοειδή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή