Κιζ κέικ με γιαούρτι ή Κέζε κούχεν το γερμανικό
Käsekuchen (Κέζε κούχεν) το αγαπημένο γερμανικό γλυκό, τώρα και με γιαούρτι αντί για τυρί Quark, πολύ νόστιμο και ξεχωριστό.
Βάση
- 330 γρ. Αλεύρι
- 130 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ 15 γρ.
Γέμιση
- 1 κιλό 10% στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας ( από αυτήν που την βράζουμε )
- 4-5 κ σ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 ml ηλιέλαιο
- 450 ml γάλα
- 4 αυγα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αερα.
- Κάνουμε τη βάση: Ζυμώνουμε όλα μαζί και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο . Το βάζουμε σε μια φόρμα 28αρα με στεφάνι και στα πλαϊνά της το ίδιο .
- Κάνουμε την γέμιση: Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί 2 με 3 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα επάνω στην βάση και ψήνουμε πρώτα για 30 λεπτά ίσως και κάτι παρά πάνω ,γιατί κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά.
- Όταν παρει ενα ωραιο χρωμα, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 60 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά κάπου στις 5-6 ώρες, γιατί είναι πολύ μαλακό , όταν το βγάλουμε από τον φούρνο . Μετά το βγάζουμε από την φόρμα .
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη.
- Μπορείτε επίσης να το βάλετε μετα και στην κατάψυξη , εγω έτσι κάνω τρώμε δυο τρία κομμάτια και μετά στην κατάψυξη
Παρόμοιες συνταγές για Käsekuchen (Κέζε κούχεν).