Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μιλφέιγ

recipe image
Προστέθηκε απόerotas, Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το μιλφέιγ αυτό είναι μία διαχρονική συνταγή της μανούλας!

Συστατικά
  • 2 πακέτα μπισκότα σφολιάτας
  • 1 / 2 φακελάκι garni
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ.κανέλα

Για την ζεστή κρέμα

  • 3 φλ.τσαγιού γάλα
  • 3 κ.σ. Ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρύα κρέμα

  • 3 / 4 του βιτάμ
  • 1 αυγό
  • 1 / 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε την ζεστή κρέμα
  2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα έξω από την φωτιά στην αρχή και μετά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει πολύ καλά.
  3. Ετοιμάζουμε την κρύα κρέμα
  4. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ
  5. Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα στην κρύα και χτυπάμε για λίγο.
  6. Κόβουμε τα σφολιατίνια στην μέση κατά μήκος και τα στρώνουμε σε ένα ταψί - πυρέξ με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
  7. Στρώνω κρέμα και επαναλαμβάνουμε για ακόμα δύο στρώσεις (σφολιατίνια - κρέμα)
  8. Τελειώνουμε με την κρέμα.
  9. Χτυπάμε το garni όπως λένε οι οδηγίες να γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
  10. Σ'ένα μπολ τρίβω 5-6 σφολιατίνια με τις 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και το 1 κ.γλ. κανέλα και τα ρίχνω πάνω από τη σαντιγύ.
  11. Πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα το γλυκό , αφήνουμε έξω 30' και μετά βάζουμε στην κατάψυξη 1 ώρα. Σερβίρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο ξεσκέπαστο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζεστή κρέμα πρέπει να πήξει πολύ καλά γιατί αλλιώς θα αραιώσει όταν την προσθέσουμε στην κρύα κρέμα.

Παρόμοια συνταγή: Μιλφέιγ με φράουλες
                                Μιλφέιγ
                                Μιλφέιγ με σοκολάτα
                                Ατομικά μιλφέιγ

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελοιο γκυκο πολυ νοστιμο και εμφανησημο
μπραβο Ερωτα και ευχαριστω για την συνταγη
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2010
Δροσερό και για όλες τις εποχές!!!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Άλλη μια ενδιαφέρουσα συνταγή για Μιλφέιγ!
Τελικά, όσα τα ...φύλλα του, τόσες και οι συνταγές του!!
Σχόλιο από afroditi , Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Eνδιαφέρουσα και αυτη η εκδοχή!
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αν το γλυκάκι σου είναι και γευστικά τόσο ωραίο, όσο είναι εμφανισιακά, θα χρειαστούμε σκουφάκια erota! Μπράβο σου!
Μεταφορά στην κορυφή